O Şarkının Söz Yazarı Gerry Goffin Öldü - Son Dakika
Güncel

O Şarkının Söz Yazarı Gerry Goffin Öldü

80'lerin anılar ve kalplere kazınmış parçalarından "Theme from Mahogany: (Do You Know Where You're Going To)"nun söz yazarı Gerry Goffin yaşamını yitirdi.

20.06.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

80'lerin anılar ve kalplere kazınmış parçalarından "Theme from Mahogany: (Do You Know Where You're Going To)"nun söz yazarı Gerry Goffin yaşamını yitirdi.

Amerikalı şarkı sözü yazarı Goffin Los Angeles'te 75 yaşında hayatını kaybederken ölümünü eski eşi, şarkıcı Carole King bir açıklamayla duyurdu. Carole King Twitter hesabından da "Artık söyleyecek birşey yok" diyerek eski eşinin fotoğrafını ve duygularını paylaştı. Goffin Los Angeles'teki evinde yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

-DOĞAL BİR KADIN-

68 kuşağının önemli yorumcularından biri olan Carole King ile 1959'da evlenen Gerry Goffin, King'e ve müzik dünyasına "A Natural Woman" parçasının sözlerini armağan etti. Birlikte liste başarısı kazanan parçalara da imza atan ikili sonra ayrıldı.

Goffin Donny Osmond, Rod Stewart, Aretha Franklin, Hollies, Gladys Knight and the Pips, Whitney Houston gibi birçok tanınmış şarkıcı ve grup için şarkı sözleri yazdı. Uyuşturucu kullanımına bağlı şiddetli bir akıl hastalığına da yakalanan Gerry Goffin'in müziğe en büyük armağanlarından biri ise Diana Ross'un yorumuyla anılarda sonsuza değin yer edecek "Theme from Mahogany" oldu.

Parça 1976 yılında ABD ve İngiltere Billboard-Melody Maker listelerinde haftalarca 1 numarada kaldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel O Şarkının Söz Yazarı Gerry Goffin Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement