Ödemiş Devlet Hastanesi Gebe Okuluna Teşekkür Belgesi - Son Dakika
Güncel

Ödemiş Devlet Hastanesi Gebe Okuluna Teşekkür Belgesi

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Ödemiş Devlet Hastanesi Gebe Okulu görevlilerine "1. Uluslararası 3. Ulusal Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi" aldıkları birincilik ödülü nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

25.10.2018 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Ödemiş Devlet Hastanesi Gebe Okulu görevlilerine "1. Uluslararası 3. Ulusal Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi" aldıkları birincilik ödülü nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen törende Salnur ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Anıl Esen, kongrede ödül alan ebe, hemşire ve doğum uzmanlarına teşekkür belgelerini takdim etti.

Salnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ödemiş Devlet Hastanesi Gebe Okulunun alanında örnek olduğunu vurgulayarak okul çalışanlarının hamile anne adaylarını eğitmede örnek çalışmalar yaptığını, anne adaylarını yönlendirici görsel ve yazılı bilgilendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Salnur, şunları kaydetti:

"Ebelerimiz doğumhane ile gebe okulunu entegre ediyorlar. Anne okulunda eğitim alan anne adaylarının normal doğum yapmalarını teşvik eden çalışmalar da yapıyorlar. Sağlık Bakanlığı olarak biz anne

adaylarımızın normal doğum oranlarını artırma, sezaryen doğumlarının da düşürülmesi gayreti içerisindeyiz. Ödül bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Bugün de buraya ebe, doktor ve sağlık personelimizi, yönetimimizin davetiyle ödüllendirmek için geldik. Özellikle anne adaylarının

normal doğumdan korkmamalarını, normal doğum ağrılarını azaltmak için çalışıyoruz. Bunlardan biri epidural doğum bir diğeri suda doğum. Bunların hepsi Ödemiş Devlet Hastanemizde yapılıyor."

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ömer Koçak ise uluslararası bir yarışmada böyle bir ödüle layık görülmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, hastanelerinin her gün büyüyen farklı uygulamaları ile önemli bir hastane haline geldiğini kaydetti.

Koçak, "Hafta sonu uluslararası bir yarışmada hastanemiz 1. oldu. Ondan bir kaç gün öncede bakanlığımızın denetlemesi

sonucunda anne dostu unvanı aldı. Bunlar hem

bakanlığımızın sağlık politikaları anlamında normal doğumu özendirmek hem de sezaryen

oranını düşürmek için yapılan önemli projelerdi." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ödemiş Devlet Hastanesi Gebe Okuluna Teşekkür Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement