ODTÜ KKTC Kampüsünde 13'üncü Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

ODTÜ KKTC Kampüsünde 13'üncü Akademik Yıl Açılış Töreni

ODTÜ KKTC Kampüsü'nün 13'üncü akademik yılı, düzenlenen törenle başladı.

06.10.2017 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ODTÜ KKTC Kampüsü'nün 13'üncü akademik yılı, düzenlenen törenle başladı.

Açılış törenine KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüs Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

KKTC Meclis Başkanı Siber, öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi.

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden ODTÜ'nün KKTC'deki kampüsünün sadece bulunduğu bölgeye değil, KKTC'ye de artı değer kattığına işaret eden Siber, "Üniversiteler, dünyaya açılan yumuşak gücümüzdür. Araştırma ve kalite arttıkça bu gücümüz daha da artacaktır." dedi.

Siber, halka olumlu yansıyacak projelerin önündeki yasal engellerin kaldırılması ve proje üretenlerin motive edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Topluma örnek olmalısınız"

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök de öğrencilere video mesajla seslendi.

Kök, mesajında ÖSYM tarafından açıklanan LYS 2017 sonuçlarına göre, üniversiteye bu yıl 78 farklı ilden 3 bin 67 öğrencinin yerleştirildiğini, ilk 100'e giren 9 öğrencinin ODTÜ'yü tercih ettiğini belirtti.

"ODTÜ KKTC Kampüsü'ndeki tüm programları en az yüzde 50 burslu olacak şekilde planladık." diyen Kök, geçen yıla kıyasla kontenjanların daha büyük oranda dolduğunu anlattı.

Kök, öğrencilere şu sözlerle seslendi:

"Bir ülkede demokrasinin yerleşmesinde önemli sorumlulukları olan üniversitenin paydaşları ve geleceği yönlendirecek bireyler olarak önceliğiniz, ODTÜ değerlerini ve birbirinizin özgürlüğüne ve farklılığına saygı, hoşgörü ve anlayış içinde yaklaşmanız olmalıdır. Demokrasi ve özgürlük ortamının değerini sadece ifadelerde bırakmayarak, yaşama geçirerek topluma örnek olmalısınız. Sizlerden isteğim, kendinizi ifade etme, başkalarını dinleme ve çatışmaları çözme biçiminizi şiddetsiz bir iletişim çerçevesine oturtmanız, bunun farkındalığı içinde hareket etmenizdir."

"Tüm kamuoyu tarafından anlaşılmasını diliyorum"

Kök, konuşmasında, ODTÜ'den geçecek tünel yol ile Bilkent hastane yolu hakkında da bilgi verdi.

Bilkent yönündeki yol için 3 bin 400 ağacın kesildiğini, bu ağaçların yerine 14 bin 900 ağaç dikileceğini hatırlatan Kök, ağaçların ODTÜ öğretim üyelerinin koordinasyonunda dikileceğini kaydetti.

Yolun batı kesimindeki ODTÜ arazisinde ise doğal güzelliklerin korunacağını belirten Kök, bu alanda herhangi bir yapılaşmanın kesinlikle olmayacağını vurguladı. Bu alanda Ekoksistem Araştırma Eğitim Merkezi kurulması konusunda araştırmalara başlandığına dikkati çeken Kök, "Kamuoyuyla iletişim kanalları açık tutularak mevcut koşullar altında olabilecek en iyi çözüme gelindiğinin üniversitemiz ve tüm kamuoyu tarafından anlaşılmasını yürekten diliyorum." ifadelerini kulladı.

Bin 624 ODTÜ'lü mezun ettik

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüs Rektörü

Prof. Dr. Nazife Baykal da Kuzey Kıbrıs'ta yükseköğretim kalitesini artırmak ve adanın ihtiyaçlarına akademik kaynaklarla çözüm geliştirmek üzere yola çıkmalarının üzerinden 13 yıl geçtiğini söyledi.

ODTÜ geleneğinden aldıkları güç ve Kuzey Kıbrıs'a olan bağlılıkları ile geride bırakılan yıllarda üzerlerine düşen görevleri büyük bir başarıyla yerine getirmiş olmaktan, Kuzey Kıbrıs'a değer katacak projeleri yüreklilikle sürdürmekten mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Baykal, "ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, bugüne kadar bin 624 ODTÜ'lü mezun etti. Mezunlarımız dünyanın çeşitli coğrafyalarında edindikleri başarılarla kampüsümüzu gururlandırıyor. Mezunlarımız, iş alanında edindikleri başarıya ek olarak dünyanın saygın üniversitelerinde lisansüstü eğitimlerini tamamlayarak ODTÜ'nün akademik başarı geleneğini de sürdürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'den öğrenci sayısını artırdıklarını, dünyanın farklı ülkelerinden kaliteli eğitim almak isteyen daha çok öğrencinin adaya gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Baykal, "Araştırmacılarımız yürüttükleri bilimsel araştırmalarla yalnızca bilime evrensel katkı sağlamakla kalmadı, bilim ışığında bölgenin sorunlarına yönelik çözümler geliştirmeyi de hedefledi. Özverili öğrencilerimiz, toplumsal etkileşimimizi artırdı ve üniversitemizin kaynaklarını bölgemizin ihtiyaçları için kullanmanın yeni yollarını geliştirdi." diye konuştu.

Baykal, 2017'de kontenjanlarının yüzde 94'üne öğrenci yerleştirildiğini belirterek, "Gerekli koşulları sağlayan lisans programlarımızın akreditasyon çalışmalarının önümüzdeki akademik yıllarda tamamlanması için mensuplarımız tüm enerjileriyle çalışıyor." bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ODTÜ KKTC Kampüsünde 13'üncü Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement