Ödüllü Hafızlardan Kur'an-ı Kerim Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Ödüllü Hafızlardan Kur'an-ı Kerim Ziyafeti

Ödüllü Hafızlardan Kur\'an-ı Kerim Ziyafeti

İlçe Müftülüğünün davetlisi olarak Kahramankazan’a gelen ve "Dünya Güzel Kur’an Okuma Yarışması"nda dereceye giren Malezyalı ve Endonezyalı hafızlar, Kur’an tilavetiyle dinleyicileri mest etti.

31.05.2017 13:53

İlçe Müftülüğünün davetlisi olarak Kahramankazan'a gelen ve "Dünya Güzel Kur'an Okuma Yarışması"nda dereceye giren Malezyalı ve Endonezyalı hafızlar, Kur'an tilavetiyle dinleyicileri mest etti.

Farklı tarihlerde düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren hafızlardan Malezya'dan Gayyum Muhammed (19), Endonezya'dan Raden Harmako (33) ve Takdir Farzad Hasan (27) teravih namazı öncesi Ulu Cami'de cemaatle buluştu. Ankara Müftülüğü organizesiyle Kur'an ziyafeti programı kapsamında sırayla kürsüye çıkan hafızların güzel sesinden farklı makamlarda Kur'an-ı Kerim dinleyen bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Hafızlardan doğuştan görme engelli olan Gayyum Muhammed kabartma Brailla alfabesiyle yazılmış özel Kur'an-ı Kerim'i parmaklarıyla takip ederek okudu. Hafızların Kahramankazlı şehitler için okuduğu Kur'an tilaveti ilçenin bütün camilerinden aynı anda yayınlandı.

Bu yıl yapılan 4. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye girenler için ödül töreni Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir programla gerçekleştirilmişti. Diyanet işleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya hafızları cemaate tanıtarak ayetleri dinlemek kadar onları anlamanın önemine değinerek, "Bizim için daha ehemmiyetli olan ise bu ayetlerle yaşamak olmalı. Bazen dinleyicilerimiz, "Efendim hafızlar okuyor, hocalarımız okuyor" diyerek bu mesuliyeti üzerlerinden atma yanılgısındalar. Ancak Kur'an okumanın her müslümanın görevi olduğunu da unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır da uluslararası yarışmalarda dereceye giren hafızları Kahramankazan'da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Yaşadığımız coğrafyalar farklı olsa da gönül coğrafyamız aynı olan yerlerden gelen kardeşlerimizin sesinden Kur'an-ı Kerim dinledik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim' ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödüllü Hafızlardan Kur'an-ı Kerim Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement