İsveç'teki Futbol Gecesinde Sunucular, Ödülü Alan Futbolcunun Adını Söyleyemedi - Son Dakika
Spor

İsveç'teki Futbol Gecesinde Sunucular, Ödülü Alan Futbolcunun Adını Söyleyemedi

İsveç'teki futbol gala gecesinde yılın futbolcusu Arnavut kökenli Kosovare Asllani seçildi. Sunucular, futbolcunun adını söyleyemedi, reji yanlış yazdı.

22.11.2017 02:36  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'te her yıl geleneksel olarak yapılan Futbol Gala Gecesi, bu kez sahne olduğu skandalla gündeme geldi. Kadın ve erkeklerde hem yılın futbolcusu, hem de mevkilerinin en iyisinin seçildiği ödül törenine, İsveç Kadın Milli Takımı'nın Arnavut kökenli futbolcusu Kosovare Asllani'ye yapılan ikinci sınıf muamele damgasını vurdu.

Gala gecesinde, kadınlarda yılın en iyi orta saha oyuncusu seçilen Asllani, ödülünü almak için sahneye çıkacağı sırada geceyi canlı yayınlayan TV4 kanalı yayını kesti. Gecenin sunuculuğunu yapan Fredrik Berling, sahneye davet ettiği Kosovare'nin soyadını bilmediğinden söyleyemeyince tam bir skandala imza attı.

KENDİ SOYADINI KENDİSİ SÖYLEDİ

Manchester City, Paris Saint Germain gibi kulüplerde forma giyen ve bu sezon Linköping'e gelerek, İsveç takımının şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan 28 yaşındaki futbolcu, mikrofonda üzüntülü bir şekilde soyadını kendi söylemek zorunda kaldı. Erkeklerde en iyi orta saha oyuncusu seçilen Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi grubundaki rakibi Leipzig'li Emil Forsberg'in, ödülünü almak için geceye katılmadığından canlı yayında ödülün verilmediği açıklaması da büyük tepki çekti. Galada yaşanan skandalın ardından kadınlarda yılın futbolcusu seçildi.

Elmas Top'u kazanan Kosovare Asllani'nin soyadını TV4 kanalı yanlış yazarak yeni bir skandala daha yol açtı.

OLAYI "SKANDAL" OLARAK YORUMLADILAR

Yılın futbolcusu seçilmesiyle morali bir nebze düzelen Kosovare Asllani, bu hataların kendini üzdüğünü ve başka nedenden yapılmadığını umut ettiğini söyledi, ayrıca "Ödülü ilerde birşey olma hayalleri olan çocuklar ve gençler adına alıyorum" sözleriyle herkesi duygulandırdı. İsveç Kadın Milli Takımı'ndan bazı futbolcular, olayı 'skandal' olarak yorumlayarak büyük tepki gösterdiler. TV4 kanalı basın sorumlusu Martin Nersing, tepkiler üzerine özür dileyerek hatanın insani nedenlerden kaynaklandığını savundu.

IBRAHIMOVIC'İ TAHTTAN İNDİRDİLER

Altın Top Granqvist'in İsveç Milli Takım kaptanı Andreas Granqvist, ülkesinde yılın futbolcusu seçilerek Altın Top'u kazandı. Granqvist, 10 yıldan beri Altın Top'a ambargo koyan M.United'li Zlatan İbrahimoviç'in tahtına son verirken, bu ödülü kazanan ikinci savunma oyuncusu oldu. İbrahimoviç ise, yılın en iyi hücum oyuncusu seçildiği geceye katılmazken, bir video'lu mesaj göndermekle yetindi.

İsveç\'teki Futbol Gecesinde Sunucular, Ödülü Alan Futbolcunun Adını Söyleyemedi
Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor İsveç'teki Futbol Gecesinde Sunucular, Ödülü Alan Futbolcunun Adını Söyleyemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement