Öğrenciler "Çanakkale Ruhunu" Yerinde Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler "Çanakkale Ruhunu" Yerinde Yaşayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, ortaöğretim öğrencilerinin Çanakkale'nin önemini kavramalarına katkıda bulunmak için düzenlenen "Gelibolu Gezileri" başladı Bakan Eroğlu."Çanakkale şuurunu gelecek kuşaklara aktarmak vazifemizdir".

02.06.2013 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 81 ilden ortaöğretim öğrencilerinin, Çanakkale'nin önemini kavramalarına ve milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla "Gelibolu Gezileri" başlattıklarını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, valiliklere gönderilen yazılarla her ilden geziye katılacak 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin bildirilmesini istediklerini belirtti.

Öğrencilerin öğretmenleriyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kocadere Çadırlı Kamp Alanı'nda misafir edileceğini ifade eden Eroğlu, gezi kapsamında Gelibolu Yarımadası ile Milli Park içindeki anıt, müze ve savaş alanlarının görevli personel eşliğinde gezdirileceğini kaydetti.

Gezilere katılanların yol, iaşe ve zaruri ihtiyaçlarının Bakanlık tarafından karşılanacağını bildiren Eroğlu, ilk grubun 27 Mayıs'ta Gelibolu'ya geldiği organizasyon kapsamında, 81 ilden 4 bin civarında öğrencinin alanı ziyaret etmesi planladıklarını vurguladı. Şehit yakınları, projede, gaziler ve gazi yakınlarına öncelik verileceğinin de altını çizen Eroğlu, bu hizmetin her yıl devam edeceğini ifade etti.

Çanakkale Zaferi'nin tarihi dönüm noktalarından biri olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Çanakkale Zaferi, tarih sahnesinden izleri silinmek, yok edilmek istenen bir milletin vatanını ve varlığını canı pahasına nasıl savunacağını bütün dünyaya göstermiştir. Çanakkale Harbi'nde, büyük bir azim ve başarı gösteren ecdadımız sadece küçük bir toprak parçasını savunmamış, bir milletin kaderini tayin etmiş, dünya tarihine de yön vermiştir. Bu şuuru gelecek kuşaklara aktarmak vazifemizdir" değerlendirmesinde bulundu.

-"Çanakkale'deki çalışmalar sürüyor"

Bakanlığın, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı aslına uygun düzenlediğini vurgulayan Eroğlu, Çanakkale Savaşı'nın ziyaretçilere çeşitli tanıtım ve sunum teknikleriyle anlatılması için kurulan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile Çanakkale ruhunun en iyi şekilde yaşatılmasına gayret edildiğini kaydetti.

Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları'nın 100. yılı nedeniyle üzerinde çalışılan 23 projenin de 2014 sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirten Eroğlu, 2015 yılına kadar da savaşlara katılan birliklerin yürüyüş güzergahı yollarının yapımı, Seddülbahir, Çamburnu ve Bigalı Kaleleri restorasyonu ve tanıtım merkezi projesi, Çanakkale Destanı Ormanı, Şehitler Abidesi merasim alanı düzenlemesi ve şehitliklerin düzenlenmesi gibi projelerin de tamamlanacağını bildirdi.

Eroğlu, "Bu çalışmaların dışında Şehitler Coğrafyası projesi dahilinde, tespit edilen 35 şehitliğin 14'ünde 16 bin 562 aziz şehidimizin isimleri belirlenerek isimleri mezar taşlarına işlendi, geriye kalan 21 şehitlikte de çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmektedir" bilgisini de verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler 'Çanakkale Ruhunu' Yerinde Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement