Öğrenciler Masal Kahramanlarıyla Coştu - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Masal Kahramanlarıyla Coştu

Öğrenciler Masal Kahramanlarıyla Coştu

Esenlerli öğrenciler, Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen programda, Don Kişot'tan Pamuk Prenses'e, Keloğlan'dan Nasrettin Hoca'ya kadar birçok masal ve roman kahramanıyla birlikte keyifli vakit geçirdi.

26.03.2013 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenlerli öğrenciler, Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen programda, Don Kişot'tan Pamuk Prenses'e, Keloğlan'dan Nasrettin Hoca'ya kadar birçok masal ve roman kahramanıyla birlikte keyifli vakit geçirdi.

Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Kütüphaneler Haftası nedeniyle toplumda okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak gibi amaçlarla öğrencilere yönelik bir program düzenledi.

Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi'nde gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Belediye Kütüphane Müdürü Hasan Taşçı, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Don Kişot'tan Pamuk Prenses'e, Keloğlan'dan Nasrettin Hoca'ya kadar birçok masal ve roman kahramanlarının öğrencilerle bir araya geldiği programda, renkli görüntüler oluştu. Raskolnikov, şişme kitap maskotlarının yer aldığı programa büyük ilgi gösteren öğrenciler, hep birlikte eğlenceli dakikalar yaşayarak doyasıya eğlendi.

KİTAP "HAYAT"TIR

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, kütüphaneler haftasıyla ilgili ilköğretim çağındaki çocuklara kitap ve kütüphane sevgisini aşılamak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirtti. "Kitap hayattır" diyen Polat, "İnsanlar düşündüklerini, birikimlerini tarih boyunca yazdılar. Biz, bizden önce yaşamış olan bütün bu insanların birikimini, kültürünü ve bütün bilgisini kitaplardan öğreniyoruz ve hayatımıza yön veriyoruz. Herkese kitap sevgisiyle dolu bir hayat diliyorum" diye konuştu.

Polat, konuşmasının ardından Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kitap ve kütüphane" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

MASAL KAHRAMANLARIYLA EĞLENDİLER

Ödüllerin verilmesinden sonra program öğrencilere yönelik düzenlenen eğlence programıyla devam etti. Karagöz ve Hacivat ortaoyununu izledikten sonra masal kahramanlarıyla ilgilenen öğrenciler keyifli vakit geçirdi. Çocuklar, Keloğlan'ın eşeği Karakaçan ile Robin Hood'un atını temsilen bir at ve eşeğin de programa gelmesiyle de büyük bir şaşkınlık ve sevinç yaşadı. At ve eşeğin üzerine binmek için birbirleriyle yarışan öğrenciler, etkinlik alanında tur atmanın mutluluğuna ortak oldu. Öğrencilerden sonra masal kahramanı Nasreddin Hocanın da eşeğe binmesiyle programda renkli dakikalar yaşandı.

Program, Esenlerli öğrencilere çeşitli hediyeler ve kitap hediye edilmesiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Masal Kahramanlarıyla Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement