Öğrencilerden 'Akılcı İlaç Kullanımı' Mesajı - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden 'Akılcı İlaç Kullanımı' Mesajı

Öğrencilerden \'Akılcı İlaç Kullanımı\' Mesajı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, akılcı ilaç kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla karne günü Kestel ve Karacabey'deki okullarda etkinlik düzenledi.

11.06.2018 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kestel'de Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe, Kestel Kaymakamı İskender Yönden, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Kestel İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Yıldız Engin ve İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü yetkilileri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Karne dağıtımı öncesinde öğrencileri bilgilendiren İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, miniklere ve ve velilerine hekimlerinin reçete etmediği ilaçları kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Yetkililer ayrıca hasta oldukları zaman önce hekimlerine başvurmaları, hekimlerinin önerdiği ilaçları, belirlenen süre ve miktarlarda kullanmaları gerektiği konusunda bilgiler aktardı.

KARNELER AKILCI İLAÇ ZARFLARINDA

Konuşmaların ardından karne dağıtım törenine geçilirken, öğrencilerin ve velilerin konuya ilgilerini arttırmak amacıyla, karneler Akılcı İlaç Kullanımı temalı zarflar içerisinde verildi. Miniklerin oldukça heyecanlı olduğu gözlenen etkinlik sonunda ise, hep beraber 'Akıllıyım çünkü, gereksiz ilaç kullanmıyorum' mesajı verildi.

Ayrıca okul bahçesinde yer alan Sağlıklı Yaşam Aracı'nda öğrencilere akılcı ilaç kullanımı hakkında görsel sunumlar yapılırken, teknoloji bağımlılığı ve 112 Acil çağrı hattının gereksiz meşgul edilmemesi konusunda da çeşitli bilgiler aktarıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencilerden 'Akılcı İlaç Kullanımı' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement