Okul Bitti, Çobanlık Başladı - Son Dakika
Güncel

Okul Bitti, Çobanlık Başladı

Okul Bitti, Çobanlık Başladı

Iğdır'da okulların tatile girmesiyle birlikte çocuklar, dinlenmek yerine ailelerine destek amacıyla çalışmaya başladı.

29.06.2011 11:05

Iğdır'da okulların tatile girmesiyle birlikte çocuklar, dinlenmek yerine ailelerine destek amacıyla çalışmaya başladı. Kent merkezine bağlı Oba İlköğretim Okulu'nun ikinci sınıfını başarıyla tamamlayan 9 yaşındaki Rugayye Sayan da tatil yapmak yerine babası Metin Sayan'la birlikte çobanlık yapıyor. Rugayye Sayan, "Okuyup doktor olmak istiyorum" dedi.

Yaklaşık 53 bin öğrencinin tatile girdiği Iğdır'da, kırsal kesimde yaşayan çocuklardan bazıları ailelerine destek olabilmek için tarlada çalışıyor bazıları da dağlarda çobanlık yapıyor. İlköğretim üçüncü sınıfa geçen Rugayye Sayan da babası Metin Sayan'la birlikte hayvan güdüyor. Rugayye Sayan, "Ben böyle mutluyum. Babama yardım ediyorum. Birlikte hayvanları güdüyoruz. Okumayı çok seviyorum. Hedefim doktor olmak" diye konuştu.

Tarım ve hayvancılık bölgesi olan kentte çok sayıda çocuğun karne tatili sonrası dinlenmek yerine ailesiyle birlikte çalıştığını belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Kama, "Çok sayıda çocuk ya çobanlık yapan aileleriyle birlikte yaylaya ya da tarlaya gidiyor" dedi. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul Bitti, Çobanlık Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement