'okul Dede'nin Heykeli Dikildi - Son Dakika
Güncel

'okul Dede'nin Heykeli Dikildi

\'okul Dede\'nin Heykeli Dikildi

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, bugüne kadar 6 okul yaptırdığı için adı 'Okul Dede'ye çıkan hayırsever işadamı 81 yaşındaki Kazım Yılmaz'ın heykeli dikildi.

27.09.2011 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, bugüne kadar 6 okul yaptırdığı için adı 'Okul Dede'ye çıkan hayırsever işadamı 81 yaşındaki Kazım Yılmaz'ın heykeli dikildi.

Datça Belediye Meclisi, geçen Ocak ayındaki toplantısında, ilçeye üç ilköğretim okulu, bir meslek lisesi, bir Anadolu lisesi ve bir de meslek yüksekokulu yaptıran hayırsever işadamı Kazım Yılmaz'ın adını ölümsüzleştirmek için oybirliğiyle heykelinin dikilmesine karar verdi.

Heykeltıraş ve Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Tekin tarafından Yılmaz'ı, yanındaki bir kız öğrencinin elinden tutarken gösteren 2 metre yüksekliğindeki bronz görünümlü polyester heykel yapıldı. Yılmaz'ın ilçe girişinde yine kendisinin yaptırdığı Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu önündeki yeşil alana dikilen heykeli, Datçalılar tarafından beğenildi.

Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan, eğitime yaptığı katkılarla Datçalılar'ın gönüllerini fetheden Kazım Yılmaz'a şükran borçları olduğunu söyledi. Tokcan, "Heykelin konulacağı yer belirlenirken, Kazım Yılmaz'ın ismine yakışır bir yer olmasına özel önem gösterdik. Özellikle okul yanı olması ve göze çarpması bakımından, ilçe girişindeki Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu'nu tercih ettik. Heykelin çevresi bir düzenleme yapılarak yeşillendirilecek" dedi.

Yılmaz, heykeli beğendiğini ifade etti. Yılmaz, "Çok mutluyum. Datça Belediye Meclisine ve heykeltıraş Orhan Tekin ve ekibine sonsuz teşekkürler" diye konuştu.

KAZIM YILMAZ KİMDİR?

20 Mart 1930'da Denizli'de doğan hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, inşaat işleri ve müteahhitliğin yanı sıra turizm ve otelcilik alanında faaliyetlerde bulundu. Datça'da ilk kez 1995 yılında, kendi adına bir okul yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı. 1999 yılında İstanbul'daki işlerini bırakıp Datça'ya yerleşti. İkinci okulu eşi adına yaptırdığı Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesi oldu. Yılmaz, daha sonra okullar zincirine sırasıyla Yılmazlar İlköğretim Okulu, Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu ve Muğla Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu'nu ekledi. Son olarak geçen yıl Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi'ni yaptırdı. - Muğla/ Datça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'okul Dede'nin Heykeli Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement