Okulda Eski Nişanlısını Rehin Alan Sanık Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
3.Sayfa

Okulda Eski Nişanlısını Rehin Alan Sanık Hakim Karşısına Çıktı

Pendik’te bir lisede eski nişanlısını rehin alan genç, 22 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

04.10.2018 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pendik'te bir lisede eski nişanlısını rehin alan genç, 22 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Mahkeme, müştekinin olaydan yaşı gereği psikolojik olarak etkileneceği ve aile itibarının sarsılacağı gerekçesiyle duruşmaya yayın yasağı koydu.

Pendik Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesinde 10 Eylül tarihinde eski nişanlısını rehin alan Umut D.'nin 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Anadolu 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Umut D. jandarmalar eşliğinde getirilirken, müşteki Hümeyra K. duruşmaya katılmadı. Tarafların ailesi ve avukatları ise salonda hazır bulundu. Mahkeme hakimi, Hümeyra K.'nın celse arasında duruşmaya yayın yasağı konulması yönünde dosyaya dilekçe sunduğunu söyledi. Bunun üzerine söz alan sanık avukatı, "Müvekkilim asker olduğu ve psikolojik olarak zor duruma düşeceği için basın yasağı konulmasını talep ediyoruz" dedi.

Yayın yasağı yönündeki talepleri değerlendiren mahkeme, müştekinin olaydan yaşı gereği psikolojik olarak etkileneceği ve dilekçesinde aile itibarına yönelik talebi gözönüne alarak duruşmanın içeriğinin yayınlanmasının yasaklanmasına karar verdi. Kararın ardından basın mensupları duruşma salonundan çıkartıldı.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Umut D.'nin (22) eski nişanlısı Hümeyra K.'nın (19) çalıştığı Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesine gelerek, başka erkeklerle internet üzerinden mesajlaştığını gerekçe gösterip mağdurla okul tuvaletinde tartıştığı ve kapıyı kilitlediği anlatılmıştı. Umut D.'nin cebinden çıkardığı bıçağı mağdura göstererek darp ettiği anlatılırken, mağdurun boynuna çanta askısını dolayarak sıktığı, mağdura 'Benim olacaksın, seni gebertirim' diyerek alıkoyduğu belirtilmişti. İddianamede Umut D.'nin "cinsel amaçla cebir, şiddet veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak taşıma veya bulundurma" suçlarından toplamda 6 yıl 6 aydan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Eski nişanlısı tarafından rehin alınan Hümeyra K. ise emniyetteki ifadesinde, "Kendisini seviyorum" diyerek Umut D.'den şikayetçi olmamıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Okulda Eski Nişanlısını Rehin Alan Sanık Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement