Öldürmeyen Şey Güçlendirir Mi? - Son Dakika
Spor

Öldürmeyen Şey Güçlendirir Mi?

Öldürmeyen Şey Güçlendirir Mi?

Bu sene hem Giro hem de Tour de France’da genel klasman için yer alacağım.” !!window.__es_gtm_helper.

19.05.2019 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sene hem Giro hem de Tour de France’da genel klasman için yer alacağım.”

Bu cümle, Giro’nun dördüncü etabının son kısmında karıştığı kaza sonucu beşinci etabın henüz startında yarışa veda eden eski Giro şampiyonu Tom Dumoulin’in Ocak ayında Giro ve Tour için yaptığı açıklamasının en dikkat çeken kısmıydı.

2017 Giro d’Italia galibi Tom Dumoulin, 2019 Giro’nun da startını veren isim oldu desek yanlış olmaz. Zamana karşı mücadelesi olan Bologna-Bologna(San Luca) bu seneki Giro’nun ilk etabıydı. 1994’ten beri ilk kez ziyaret ettiğimiz Bologna’da ilk zamana karşı derecesi ise Tom Dumoulin’den gelmiş ve 13.22’lik derece onu ilk etabın ardından beşinci sıraya taşımıştı. Giro’da favoriler olan; Primoz Roglic, Simon Yates, Miguel Angel Lopez Moreno ve İtalyanların gözbebeği Vincenzo Nibali ise onun önünde yer almıştı. İlk etabın ardından her şey yolunda görünüyordu.

Dumoulin, 2017’de Nairo Quintana ve Thibaut Pino ile girdiği Maglia Rosa mücadelesinde dokuzuncu etap sonrasına sakladığı enerji ve zekice hamleleriyle onuncu etapta pembe bu mayoyu ele geçirmişti. Özellikle on dördüncü etap olan Castellania-Oropa(Biella)’da harika bir atakla etabı kazanmıştı. Bu etap galibiyeti ve Maglia Rosa’yı giyiyor olmasıHollandalı için rakiplerine karşıciddi bir özgüven kazanmasınısağlamıştı. Nitekim Dumoulin, 21 etabın ardından Milano’da zafere ulaşmıştı.

Orbetello-Frascati etabının son 6 kilometresine gelene kadar Dumoulin için olası bir 2017 senaryosu pek de uzak görünmüyordu. Sonrası ise gerçek bir hayal kırıklığı. Dumoulin; İki Team Astana, bir Mitchelton Scott ve iki Jumbo Visma’lı bisikletçinin arasında sıkışıp dengesini kaybederek vücudunun sağ tarafı üzerine kötü bir şekilde düştü. Bu düşüşün ardından hiç de iyi görünmeyen Dumoulin’in sol dizinin tamamen kan içinde kalması ve suratındaki acı dolu ifade, Hollandalının haziran ayına İtalya sınırları içinde girme şansının çok zor olduğunun habercisiydi. Yine de takım arkadaşlarının koruması altında bitiş çizgisini geçtiğinde herkes umutluydu. Bu kazadan sonra etabı bitirebildiyse Giro’yu da bitirebilirdi ama ne yazık ki olmadı. Kırık veya çatlağı olmasa da iki dizindeki şişlikler, yarışmasını engelleyecek ölçüdeydi.

Önümüzdeki günlerde evde olmak istemiyordum. Dizim daha iyi durumda olsaydı emin olun yarışmaya devam ederdim. Bu çok kötü bir his. Eğer denemeseydim hayatım boyunca kendime bunu sorardım ama denedim ve yapamayacağımı gördüm. Antrenörümle sabah bir deneme yaptık ve bu deneme benim için yeterli bir cevap oldu. Pedal çevirdikçe dizlerimde çok büyük bir acı hissettim. Kaybettiğim zamanı geri almak istedim başta ama sonra bu dizlerle o zamanı geri kazanamayacağımı anlayınca bırakmak durumunda kaldım. Bu kadar emeğin boşa gitmesi üzücü ama iyileştikten sonra daha iyi döneceğim.” Bu cümleler, Tom Dumoulin’in beşinci etapta turu bıraktıktan sonra sıcağı sıcağına yaptığı açıklamaydı.

Alman düşünür ve filozof Nietzche Seni öldürmeyen şey, seni güçlü kılar.” demiş. Hayatın her alanında motto yapılabilecek bu söz çevremizde gördüğümüz güzel şeylerin altında yatan başlıca sebep olabilir. Bu şekilde düşünecek olursak, bu söz haklılığını defalarca kez ispatlamış oldu. Yine de ispatlaması gereken bir konu var şu an karşımızda. Nietzche’nin ne kadar haklı olduğunu Sunweb mayosu içindeki Tom Dumoulin’in Fransa topraklarındaki hırsıyla göreceğiz.

Hazırlayan: Ant Arın ŞERMET

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Öldürmeyen Şey Güçlendirir Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement