Ömer Faruk Öz''ün Çanakkale Zaferi Mesajı - Son Dakika
Yerel

Ömer Faruk Öz''ün Çanakkale Zaferi Mesajı

Çanakkale Yeniden Diriliştir, Var Olmanın Tarihin Altın Sayfalarında Silinmez Yazılışıdır.

17.03.2011 17:21

Malatya Milletvekili TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak basınç açıklaması yaptı. Öz, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

"Çanakkale, provası tekrarlansa aynı sonucu veremeyecek bir zaferdir. Bugün uzay çağının, teknolojik harikaların bile karşısında galip gelemeyeceği bir destandır Çanakkale…

Hangi millet bilerek güle güle, koşarak ölüme gider ki? Bizi biz yapan ve bizi özellikli kılan ortak birlerimizdeki ortak değerlerimiz değil mi?

Çanakkale sadece güçlerin değil, gönüllerin de bir araya geldiği mekân ve zamanla ifade edilemeyen erlerin "ya istiklal, ya ölüm" mücadelesidir. Gönül, inanç, vatan, millet, bayrak seferliği ile hürriyete olan düşkünlüğün nefsi müdafaasıdır Çanakkale.

"Asım'ın nesli"nin dirilişidir, yeniden diriliştir, var olmanın tarihin altın sayfalarında silinmez yazılışıdır Çanakkale.

Eskilerin deyimiyle "Melhâme-i Kübra" olarak adlandırılan bu savaşta hangi kınalı kuzular elbiselerini tertemiz yıkayarak ak bir şekilde ölüme koşmadılar ki. Üst rütbeli subaylardan, değişik meslek gruplarından, ülkenin siyasetinde, ekonomisinde, sosyal hayatında etkili olanlardan, öğrencilere kadar, ülkenin her yerinden, Kars'tan, Malatya'dan, Edirne'den kısaca her kesimine kadar nice şehitler verilmedi ki bu uğurda.

Sadece bu zaferi bizler kutlamıyoruz tabii ki. Dünya, Çanakkale ile bizleri takdir ediyor ve bizi de çok iyi tanıyor artık(!) Bakın Avrupalı siyasî ve tarih yazarları ne diyor Çanakkale için; "Malazgirt Zaferinden beri Türklerin yaptıkları 254 savaşın en büyüğü Çanakkale'dir. Kurtuluş Savaşının tescilidir Çanakkale. Çanakkale sadece bu toprakların değil, bundan sonraki dönemlerde Anzaklar gibi başka milletlerin bizleri anlaması, dostlukların başlamasıdır.

Tarihteki kahramanlıklarımızı, başarılarımızı milli günlerimizle daha anlamlı bir hale getirerek o günleri onurla yaşayarak bu vatanın evlatlarını tarihlerinden haberdar etme fırsatını tanıyoruz bir noktada. Dahası yarınlara hazırlıyoruz nesillerimizi. Ya metrekareye altı bin kurşunun sığdığı, yaklaşık bir yıl süren yüz binlerce şehidin anılarını bir güne sığdırmak bir destanı anlamak için yeterli mi acaba?

Zaferleri kazanmak kadar, zaferleri anlamak ve anlamlı hale getirmek bir o kadar önemli olsa gerek. Çanakkale bir zaferdir, bir destandır. Bir günde kazanılmayan bir savaş, bir günde zor anlaşılır herhalde.

Bu eşsiz zaferde vatan için canlarını feda ederek bu cennet vatanı bizlere hediye eden ecdadımızı, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Ömer Faruk Öz''ün Çanakkale Zaferi Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement