Ordu'da Şebeke Suları Kirli Çıktı! - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Şebeke Suları Kirli Çıktı!

Ordu\'da Şebeke Suları Kirli Çıktı!

Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri kent merkezi hariç, kent genelindeki ilçe ve köylerde içme - kullanma şebeke suyundan numuneler alarak inceledi.

07.06.2013 11:00  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan analizde, şebeke sularının ortalama yüzde 50 oranında kirli ve klorlamanın yetersiz olduğu, halk sağlığı açısından da tehlike oluşturduğu belirlendi.

Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten Başkanlığı'nda geçen ay İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplanarak il genelinde içme, kullanma şebeke sularının durumu, analiz sonuçları, bakiye klor ölçüm sonuçları, su kirliliğine neden olan faktörler, içme kullanma suyu tesislerinin durumları görüşüldü. Toplantıda alınan meclis kararı, önceki Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu imzasıyla İl Özel İdaresi, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Köy Muhtarlıkları gibi kuruluşlara gönderilince Ordu'daki şebeke sularının kirli olduğu da ortaya çıktı.

SULARIN YÜZDE 50'Sİ KİRLİ

Yapılan değerlendirmede analiz sonuçlarına göre suların ortalama yüzde 50'sinin kirli olduğu, klor ölçümlerinde yine aynı oranda klorlamanın yetersiz olduğu, su tesisleri ile ilgili birçok eksiklik olduğu, tüm bunların halk sağlığı alanında önemli bir yeri olan su sağlığını olumsuz etkileyerek halk sağlığı açısından tehlikeli bir durum olduğu değerlendirildi. Su kirliliğinin önlenmesi amacıyla tespit edilen eksiklikleri gidermeyen belediye ve köy muhtarlıkları hakkında da gerekli idari ve yasal işlemler yapılması yönünde karar alındı.

KÖYDES'TEN ÖDENEK

Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten, bu çalışmaların düzenli olarak yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Köydes ödeneklerinden otomatik cihaz alınması için ödenekler ayrıldı. Özel İdare bu cihazları alacak depoların kurulanmasında kullanılacak. Belediyelere ve köy muhtarlarına sorunun çözümü noktasında gerekli tedbirlerin alınması için bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Belirli periyotlarda su analizleri tekrarlanacak. Önlem almayan belediye ve köy muhtarları hakkında gerekli işlem yapılacaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu'da Şebeke Suları Kirli Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement