Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Kabataş İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Kabataş İlçesini Ziyaret Etti

Vali İrfan Balkanlıoğlu, bazı ziyaret ve programlara katılmak, incelemelerde bulunmak üzere Kabataş ilçesini ziyaret etti.

07.04.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali İrfan Balkanlıoğlu, bazı ziyaret ve programlara katılmak, incelemelerde bulunmak üzere Kabataş ilçesini ziyaret etti.

İlk olarak Kabataş Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, kaymakamlık hizmet binası önünde Kabataş Kaymakamı Engin Avcı, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Soner Akansu, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gün ve kurum müdürlerince karşılandı.

Kabataş Kaymakamı Engin Avcı, ilçenin tarihçesi, tarihi turistik yerleri, sağlık, tarım, hayvancılık, ekonomi, güvenlik, yürütülen projeler ve yapımı devam eden yatırımlarla ilgili brifing verdi.

Vali Balkanlıoğlu daha sonra kaymakamlık ziyaretinin ardından Kabataş Belediyesine geçti. Ziyarette, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Kabataş Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili Vali Balkanlıoğlu'na bilgi verdi.

Başkan Yılmaz, " Ordu, Büyükşehir olduktan sonra ilçemiz yatırım, yenileme ve atılım içinde oldu. İlçemize daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizleri ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kabataş ilçesindeki program kapsamında Alankent Ilıcak Mahallesi'nde bulunan Ceviz Ormanı'nda fidan dikim törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, "Orman bize geçmişte düşman olarak gösterildi çünkü 'bir dalını koparsan ormancı yakalar, elindeki malzemelere el koyar' düşüncesi hakimdi ve ormancılarla sürekli mücadele etme durumunda kalınırdı. Son 15 senedir ormanla köylüyü barıştırdılar. Ormandan köylüler istifade etmeye başladı." diye konuştu.

"Kabataş ilçemizde oluşturulan ceviz ormanı köylerimize gelir getirecek" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Cevizin pazarlama sorunu da yok. Çok yararlı bir besin. Sadece kuruyemiş olarak deği sanayide de kullanılıyor. Dolayısıyla bu açığın kapatılması lazım." ifadelerini kullandı.

Vali Balkanlıoğlu, daha sonra Kabataş ilçesinin Kuzköy mahallesi sınırları içinde bulunan 350 dönüm orman arazisine bin kestane, bin akasya, bin hlamur dikilmek suretiyle kurulan Bal Ormanı'na fidan dikim törenine de katıldı.

Ziyaretlerde, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar da hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Kabataş İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement