Organ Bağışı Haftası - Son Dakika
Yerel

Organ Bağışı Haftası

Kırklareli Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, Türkiye'de organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün artış gösterdiğini bildirdi.

04.11.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, Türkiye'de organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün artış gösterdiğini bildirdi.

Selvi, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de organ ve doku bağışı sayısının arttırılması gerektiğini belirtti.

Organ bağışçısı sayısının düşük bir seviyede olduğunu ifade eden Selvi, şunları kaydetti:

"Türkiye'de organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Kişi hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesine "Organ Bağışı" denir. Organ ve doku bağışında bulunacak olan kişinin On sekiz yaşını doldurmuş ve mümeyyiz olması gerekmektedir. Organ ve doku bağış talebinin 2 tanık huzurunda tesirden uzak ve çıkar gözetmeksizin imzalanması gerekmektedir. Ülkemizde en çok nakli yapılan organlar; böbrek, kornea, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsaktır. 2014 yılında ise, 2925 böbrek nakli, 1211 karaciğer nakli, 78 kalp nakli, 33 akciğer, 3642 kornea nakli gerçekleştirilmiştir. 2015 yılında ise, 2582 böbrek nakli, 967 karaciğer nakli, 72 kalp nakli, 26 akciğer, 2473 kornea nakli gerçekleştirilmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organ Bağışı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement