Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"Çok sayıda hayal edilemeyecek baraj ve göletleri yaptık. Bunları sessiz sedasız hızlı bir şekilde bitirdik.

23.01.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Çok sayıda hayal edilemeyecek baraj ve göletleri yaptık. Bunları sessiz sedasız hızlı bir şekilde bitirdik. Önümüzdeki mevsimde, şantiyeler açıldığında, arka arkaya temel atma merasimi yapacağız. Vatandaşlarımız şaşıracak, rüzgar gibi eseceğiz" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ı ziyaretinin nedeninin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a, kentte gerçekleştirdiği altyapıdaki başarısından dolayı ödül vermek olduğunu dile getirerek, Afyonkarahisar'ın özellikle altyapıdaki çalışmayla Türkiye'de ilk 5'e girdiğini belirtti.

Afyonkarahisar'daki 81 mahalleden 61'inin alt ve üst yapısının tamamen yenilendiğini anlatan Eroğlu, özellikle daha önceki dönemde 10 yılda 306 bin ton sıcak asfalt serilirken 5 yılda 531 bin ton sıcak asfaltın serildiğini, 276 kilometre sıcak asfalt yapıldığını açıkladı. Eroğlu, 10 yılda toplam 300 bin metrekarelik yol ve kaldırımların parke ve doğaltaş ile kaplandığını, son 5 yılda ise bunun 5'e katlandığını, 1 milyon 550 bin metrekare yol ve kaldırıma parke ve doğaltaş yapıldığını anlattı. 150 kilometre yeni yol yapıldığını dile getiren Eroğlu, son 5 yılda 200 kilometre içme suyu hattı, 55 kilometre kanalizasyon hattı ve 47 kilometre yağmur suyu hattı ile Boşkan Çoban'ın destan yazdığını aktardı.

"Afyonkarahisar'ı örnek bir belediye olarak gösteriyoruz"

Eroğlu, Çoban'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Afyonkarahisar'ı örnek bir belediye olarak gösteriyoruz. Belediyenin kurmuş olduğu doğal taş fabrikasını da gördük. Bazı belediyeler talep ediyor, önce Afyonkarahisar deniliyor ama artan başka yerlere de satılabilir, destek verilebilir" diye konuştu.

Afyonkarahisar için ne yapılsa az olduğunu dile getiren Eorğlu, şunları kaydetti:

"Bir Afyonkarahisar sevdalısı olarak elimizden geldiği kadar bu memlekete hizmet etmek için gayret ediyoruz. Bunlar bizim mesuliyetimiz. Buraya bir vefa borcumuz var. Afyonkarahisar'da son 10 yılda çok büyük mesafe kat ettik. Termalde belli bir mesafeyi yakaladık. Dünyada tanınan bir sağlık turizm merkezi olduk. İnşallah ihracatımız çok arttı eskiye göre. İşsizlik oranı ülkemiz oranınından çok daha düşük. Hükümet olarak Afyonkarahisar'da büyük hizmetler verdik. Afyonkarahisar, devasa yatırımlar aldı, almaya da devam edecek."

"Yer altı suyu sulamalarını kapalı sisteme dönüştürüyoruz"

Sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı alanında değil, diğer alanlarda da geçmiş dönemdeki yatırımları üçe, beşe katladıklarına değinen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Afyonkarahisar'da sulanmayacak alan kalmayacak' dedik. Afyonkarahisar'da şu anda il özel idaremizle birlikte bir çalışma içerisine girdik, bütün yer altı suyu sulamalarını kapalı sisteme dönüştürüyoruz. Çok sayıda hayal edilemeyecek baraj ve göletleri yaptık. Bunları sessiz sedasız hızlı bir şekilde bitirdik. Önümüzdeki mevsimde, şantiyeler açıldığında, arka arkaya temel atma merasimi yapacağız. Vatandaşlarımız şaşıracak, rüzgar gibi eseceğiz."

Sadece içme suyu değil, aynı zamanda ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin dünyadaki son 20 yılın en ileri teknolojisi olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Afyonkarahisar'a en güzelini yapıyoruz, son teknolojileri uyguluyoruz. Afyonkarahisar, şu anda 5 yıldızlı bir il haline geldi. Biz yıldız sayısı verirken bir kere 'alt yapı tamam mı, yeterli miktarsa içme suyu veriliyor mu, çöpler toplanıp bertaraf ediliyor mu, atık sular toplanıp ileri derecede arıtılıp dereye deşarj edilmiş mi?' bunlara bakarız. Afyonkarahisar bunları sağladı. Hakikaten 5 yıldızlı kent oldu, yakında 7 yıldızı alacak" dedi.

Eroğlu, konuşmasının ardından, Başkan Çoban'a başarılı çalışmalarından dolayı plaket verdi.

Ziyarette, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı daire müdürleri ile belediye personeli hazır bulundu.

- Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement