Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Uçuşlar Artık Daha Güvenli" - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Uçuşlar Artık Daha Güvenli"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Uçuşlar Artık Daha Güvenli"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Otomatik Ölçüm ve Bilgi Raporlama Sistemleri'nin kullanıma başlanmasıyla birlikte uçuşların daha güvenli hale geldiğini belirtti Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Otomatik Ölçüm ve Bilgi Raporlama Sistemleri'nin kullanıma başlanmasıyla birlikte uçuşların daha güvenli hale geldiğini, olumsuz hava şartlarında uçuş aksamalarının azaldığını belirtti.

03.01.2012 10:23

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Otomatik Ölçüm ve Bilgi Raporlama Sistemleri'nin kullanıma başlanmasıyla birlikte uçuşların daha güvenli hale geldiğini belirtti Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Otomatik Ölçüm ve Bilgi Raporlama Sistemleri'nin kullanıma başlanmasıyla birlikte uçuşların daha güvenli hale geldiğini, olumsuz hava şartlarında uçuş aksamalarının azaldığını belirtti.

Eroğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de faaliyette bulunan 64 adet ulusal ve uluslararası nitelikteki havaalanında ihtiyaç duyulan meteorolojik destek hizmetinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce sağlandığını ifade etti.

-"PERSONEL MALİYETİNDE AZALMA SAĞLADIK"-

Söz konusu sistemin önemli avantajlar sağladığını bildiren Eroğlu, sistem sayesinde havaalanları için gerekli olan kesintisiz hizmeti verdiklerini, bu sayede personel maliyetinde azalma sağladıklarını vurguladı. Bir ölçümü veya raporu birden fazla noktaya anında ulaştırabildiklerini ve verileri uzun süre saklayıp depolayabildiklerini aktaran Eroğlu, şunları ekledi:

"Havaalanı AWOS sistemleriyle anlık olarak gerekli meteorolojik parametreler direkt sensörler yardımıyla ölçülmekte, ölçülen değerler Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın (ICAO) belirlediği formata uygun olarak raporlanıp kodlanmakta ve kullanıcılara eş zamanlı olarak sunulmaktadır.

2011 Temmuz sonu itibariyle meteorolojik ölçümler; 49 havaalanımızda havaalanı AWOS sistemleri, 2 havaalanımızda Mobil AWOS sistemleri, diğer 13 havaalanında ise elektronik rüzgar aleti ve manuel cihazlar vasıtasıyla yapılmaktadır."

Teknolojiyi yakından takip eden bir Bakanlık olduklarını dile getiren Eroğlu, AWOS kurulumuyla Türkiye'deki havaalanlarını gelişmiş ülkeler kategorisine yükselttiklerine dikkat çekti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Uçuşlar Artık Daha Güvenli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement