Ors İşçisi Cuma Namazını Fabrika Önünde Kıldı - Son Dakika
Güncel

Ors İşçisi Cuma Namazını Fabrika Önünde Kıldı

Ors İşçisi Cuma Namazını Fabrika Önünde Kıldı

Ankara’nın Polatlı İlçesinde faaliyet gösteren Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) Fabrikasında dün eylem başlatan bin 600’e yakın işçi cuma namazını fabrika önünde kıldı.

28.08.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Polatlı İlçesinde faaliyet gösteren Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) Fabrikasında dün eylem başlatan bin 600'e yakın işçi cuma namazını fabrika önünde kıldı.

Polatlı'da Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında çalışan işçilerin eylemi bugün de devam etti. Saat 08: 30'da başlayan eylemde işçiler Türk-Metal İş Sendikasını protesto ederken, işlerine geri dönmek istediklerini ancak bu istekleri üzerinden haklarını da yedirmeyeceklerini belirtti. Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı fabrika önünde işçiler, 'Asker var şehit, polis var şehit size saygımız sonsuz' diyerek tempo tuttu. Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Gazi Karaoğlu da işçilere destek verme adına buraya gelen tek isim oldu. Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Gazi Karaoğlu'nun fabrika müdürü ile görüşme talebi ise kabul görmedi. İşçiler ile beraber cuma namazını kılan Karaoğlu daha sonra işçi temsilcisi Kazım Ercan ile birlikte ortak basın açıklamasında bulundu.

İşçi temsilcisi Kazım Ercan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bizi fabrika müdürü yıllık izine çıkarttı. Biz izinde iken bunlar Türk-Metal İş Sendikası ile birlikte bizim arkamızdan iş yaptılar. Türk-Metal İş Sendikası Ahmet Beye sen bunları göndermeye bak. Ben size işçi bulurum demiş, bizler devletimize inanıyoruz. Devletimiz bizim hakkımızı bunlardan söke söke alır."

Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Gazi Karaoğlu ise işçilere yaptığı konuşmada Ak Parti olarak her zaman işçinin yanında olduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun için gerek mevcut Bakanlar Kurulumuza gerek kurulacak olan Bakanlar Kurulumuza bunun ile ilgili bir rapor sunacağız. Biz her zaman haklının yanında olmaktan yanayız. Fabrika artık Polatlı'dan işçi almayacağını beyan etmiş. Burada işçilerin haklarını vermeyi beyan etmemiş, bir avukat olarak mağdur olan işçi kardeşlerimizin hakkını savunacağız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ors İşçisi Cuma Namazını Fabrika Önünde Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement