Örsan Öymen Ölümünün 26. Yılında Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Örsan Öymen Ölümünün 26. Yılında Kabri Başında Anıldı

Örsan Öymen Ölümünün 26. Yılında Kabri Başında Anıldı

Gazeteci-yazar Örsan Öymen ölümünün 26'ncı yılında Zincirlikuyu'daki kabri başında anıldı.

22.07.2013 13:22  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Örsan Öymen ölümünün 26'ncı yılında Zincirlikuyu'daki kabri başında anıldı. Bodrum'da 1987 yılında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Örsan Öymen'i anma törenine ağabeyi Gazeteci Altan Öymen, eşi Gisela Öymen, kızı Yasemin Öymen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak ile Öymen'in torunları ve gazeteci arkadaşları katıldı.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, burada yaptığı konuşmada Öymen'in erken ölümünün hem basın, hem televizyon, hem de radyo için çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Örsan Öymen ile birlikte TRT'de çalıştıklarını belirten Olcayto, "Erken ölümü hem basınımız için hem de televizyon ve radyo için çok büyük bir kayıp. Tarafsızlığı ilke edinen çok yönlü bir arkadaşımızdı. Çok kolay okunabilen bir üsluba sahipti. Çok erken bir ölüm oldu. Çok şey beklendiği bir dönemde kendisini yitirdik. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

"ÖYMEN, MİLLİYET GAZETESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KİMLİK"

Altan Öymen, kardeşi Örsan Öymen'in gazeteciliğe genç yaşta başladığını ve Türk basın tarihinde yeri olduğunu söyledi.

Derya Sazak ise Öymen'in Milliyet gazetesi için çok önemli bir kimlik olduğunu ifade ederek, "Ben rahmetli Örsan Öymen ile birlikte Milliyette uzun yıllar çalıştım. Örsan ağabey bizim kuşak için çok önemli bir gazeteciydi. Milliyette politika kazanı sütununu yapardı, TRT'de yaptığı programlar çok izlenirdi. Örsan Öymen deyince araştırıcı, sorgulayıcı gazetecilik ve haberciliği haber atlatmayı anımsıyorum. Örsan Öymen, Milliyet için çok önemli bir kimlik ve bir isimdi. Türk basını için büyük bir kayıp, gelecek kuşaklar için de örnek bir insanı bu mübarek Ramazan gününde rahmetle anıyoruz" dedi. Anma töreni Öymen'in kabri başında okunan duaların ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Örsan Öymen Ölümünün 26. Yılında Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement