Oscar Pistorius, Haziran'da Hapse Giriyor! - Son Dakika
Spor

Oscar Pistorius, Haziran'da Hapse Giriyor!

Oscar Pistorius, Haziran\'da Hapse Giriyor!

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius için kritik süreç başladı.

01.04.2016 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPORCOPE DIŞ HABERLER - Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius için kritik süreç başladı.

İlk olarak kasıtsız adım öldürme suçundan yargılanan ancak Pretoria Yüksek Mahkemesi'nin kararı neticesinde "kusurlu cinayet" suçundan uzun süreli hapis cezası olması beklenen yaşındaki sporcu hakkında nihai kararın Haziran ayında verileceği açıklandı.

Press Association Sport'a konuşan Oscar Pistorius'un menajeri Peet van Zyl, sporcusunun resmi ve nihai cezasının 13-17 Haziran tarihleri arasında duyurulacağını beyan etti.

KUSURLU CİNAYET NEDİR?

Güney Afrika yasalarına göre "kusurlu cinayet" olarak ifade edilen bu suç, öldürme niyeti olmaksızın, ihmal sonucu işlenen cinayet anlamına geliyor ve 15 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Haziran ayında gerçekleştirilecek olan duruşmaların ardından demir parmaklıklar arasına gitmesine kesin gözüyle bakılan Oscar Pistorius'un kaç yıl süreyle hapis cezası alacağı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Oscar Pistorius, Haziran'da Hapse Giriyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement