Osmangazi Bursa Karasına Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Osmangazi Bursa Karasına Sahip Çıkıyor

Osmangazi Bursa Karasına Sahip Çıkıyor

İncir Festivalinde Şampiyon Dürdane

15.09.2014 09:10  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa Ovaakça Siyah İncir Festivali Ovaakça mesire alanında yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Kıran kırana geçen incir yarışmasının galibi Dürdane Mahallesi olurken, yağlı güreş müsabakalarında mutlu sona Kocaeli Gençlik Hizmetleri Sporcusu Murat Aydoğdu ulaştı.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ovakça Siyah İncir Festivali, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı. Festivale Vali yardımcısı Hüseyin Eren, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ve İsmail Selimoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, festivalde yaptığı konuşmada kalitesiyle dünya pazarında kendine yer bulmuş olan Bursa karasını uluslararası düzeyde adını daha güçlü duyurmak istediklerini belirterek,"Osmangazi Belediyesi olarak dünyanın en iyi incirlerini üreten Ovaakça'mızda düzenlediğimiz bu festival ile "Bursa Karası"na sahip çıkıyoruz . Lezzetiyle, görünümüyle adeta Bursa'nın uluslararası markası olan siyah incirimizi hak ettiği değere taşımak gayretindeyiz" diye konuştu.

ŞAMPİYON DÜRDANE MAHALLESİ

Erdönmez, incir yarışması kapsamında sıkı rekabetin yaşandığı incir üreticilerinin de tezgahlarını gezerek incirleri inceleyerek tadına baktı. 4 Mahalleden 23 kasa incirin katıldığın yarışma sonunda birinciliği Dürdane Mahallesinden Muhsin Candar, ikinciliği Ovaakça Mahallesinden Seyid Ahmet Kılıç, üçüncülüğü ise yine Ovaakça Mahallesinden Kemal Levak kazandı. İncir yarışmasında birinci 400 TL, ikinci 300 TL, üçüncü 200 TL'lik ödülün sahibi oldu. ödül verdi. Dereceye girenlere ödüllerini Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez takdim etti. Gün boyu süren yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Kocaeli Gençlik Hizmetleri Sporcusu Murat Aydoğdu kazandı. Meydanın ağası ise İhsan Gür oldu.

Festivalin son bölümünde sahneye çıkan TRT sanatçısı Mehsem Özşimşir, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla festival alanını dolduran vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi Bursa Karasına Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement