Osmaniye İl Sağlık Müdürü Cingöz: "Tüberküloz Hastalığının Tedavisi ve Takibi Ücretsiz Yapılıyor" - Son Dakika
Yerel

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Cingöz: "Tüberküloz Hastalığının Tedavisi ve Takibi Ücretsiz Yapılıyor"

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, tüberküloz hastalığının tedavisi ve takibinin bütün sağlık kurumlarında yapılabildiğini bildirdi.

02.01.2012 14:01

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, tüberküloz hastalığının tedavisi ve takibinin bütün sağlık kurumlarında yapılabildiğini bildirdi.

Cingöz, yaptığı yazılı açıklamada, dünya genelinde 14 milyon tüberküloz vakası olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Tüberküloz basili ile enfekte olan kişilerin, yüzde 5-10'unun yaşamlarının bir bölümünde hasta olduğunu aktaran Cingöz, Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre 2009 yılında 9,4 milyon yeni vakanın ortaya çıktığını kaydetti.

Cingöz, tüberküloz mikrobunun insandan insana hava aracığıyla bulaştığını ifade ederek şunları kaydetti:

"En bulaştırıcı hastalar, tedavi görmemiş, balgam mikroskopisinde tüberküloz basili saptanan akciğer ve larinks tüberkülozu hastalarıdır. Özellikle hastaların öksürmeleri hapşırmaları ile mikroplar etrafa saçılır. Sağlıklı kişiler bu mikropları nefesleri ile alırlar. Hasta ile yakın ve uzun süreli teması olan kişilere bulaşma riski fazladır. En yüksek hastalık gelişme riski ilk iki yıldır."

Cingöz, Türkiye'de tüberküloz hastalığının tanısının bütün sağlık kurumlarında yapılabildiğini ve tedavisinin verem savaşı dispanserlerinde ücretsiz şekilde sağlandığını bildirdi.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye İl Sağlık Müdürü Cingöz: 'Tüberküloz Hastalığının Tedavisi ve Takibi Ücretsiz Yapılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement