Ösym 36 Uzman Yardımcısı Alacak - Son Dakika
Güncel

Ösym 36 Uzman Yardımcısı Alacak

Ösym 36 Uzman Yardımcısı Alacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak.

29.11.2012 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, ÖSYM yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılacak sınavla; hukuk ve bilgisayar mühendisliği mezunu 4'er, biyoloji ve maliye bölümlerden 3'er, tarih, İngilizce, kamu yönetimi, grafik, işletme, iletişim mezunu 2'şer, psikoloji, Almanca, Fransızca, Arapça, iktisat, elektrik-elektronik mühendisliği, istatistik, bilgi ve belge yönetimi, endüstri mühendisliği ve matematik bölümünden 1'er olmak üzere toplam 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak. Yazılı sınav, 29 Aralık Cumartesi günü Ankara'da yapılacak. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri, "www.osym.gov.tr" internet sayfasında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek.

Sınava başvuracaklarda, 35 yaşını doldurmamış olmak ve 2011 veya 2012 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, asgari 75 puan almış olmak şartı aranacak.

-YAZILI VE SÖZLÜ SINAV-

Yazılı sınava girecek adaylara 100 tam puan üzerinden olmak üzere yüzde 70 test sorusu ve yüzde 30 klasik soru sorularak yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, bu sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavda adayların, "sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı" yönlerinden değerlendirilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ösym 36 Uzman Yardımcısı Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement