Ösym'den KPSS Açıklaması: "İddialar Asılsız" - Son Dakika
Güncel

Ösym'den KPSS Açıklaması: "İddialar Asılsız"

Ösym\'den KPSS Açıklaması: "İddialar Asılsız"

ÖSYM bugün iki oturumu yapılan KPSS'ye yönelik bazı internet sitelerinde asılsız iddiaların yer aldığını bildirirken, "İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama"...

07.07.2012 21:25

ÖSYM bugün iki oturumu yapılan KPSS'ye yönelik bazı internet sitelerinde asılsız iddiaların yer aldığını bildirirken, "İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb ÖSYM bugün iki oturumu yapılan KPSS'ye yönelik bazı internet sitelerinde asılsız iddiaların yer aldığını bildirirken, "İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür" açıklamasında bulundu.

ÖSYM'den internet sitesinde yer alan açıklamada, 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde dört oturumda tamamlanacak olan 2012-KPSS Lisans Sınavının 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılan Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumlarının gerçekleştirildiği anımsatıldı. ÖSYM'nin, sınav güvenliğine yönelik almış olduğu tedbirlerin sınavın iki oturumunda da uygulandığı ve oturumlar sorunsuz olarak tamamlandığına dikkat çekilen açıklamada, sınavın genel kültür ve genel yetenek testinin uygulandığı Cumartesi sabah oturumuna 987 bin 352 aday, eğitim bilimleri testinin uygulandığı öğleden sonra oturumuna ise 299 bin 709 adayın katıldığı belirtildi.

Sınavın uygulaması esnasında, sınava sahte belgelerle girmeye çalışan, kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamaya çalışan kişilerin tespit edildiği, güvenlik güçlerinin yardımı ile bu kişilerin girişimlerinin sonuçsuz bırakıldığı kaydedilen açıklamada, bu kişilere yönelik emniyet güçlerince yapılan operasyonlarda bazı kişilerin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Sınav binalarında görev alan tüm emniyet görevlileri ve diğer sınav görevlilerinin titiz çalışmaları ile sınav sorularının sınav başladıktan sonra sınava giren bazı adaylarca sınav binaları dışına çıkarılması eylemlerinin gerçekleşmesine izin verilmediği, bu eylemlere girişenlerin binalardaki emniyet görevlilerine teslim edildiği vurgulanan açıklamada, "Bazı adayların bireysel kopya girişimleri de sınav görevlileri tarafından engellenmiştir" denildi.

Tüm bu eylemlerin sonuçsuz kalmasına rağmen, bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddiaların yer aldığına işaret edilen açıklamada, "İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır" denildi.

"Sınavın güvenliğine gölge düşürmeye yönelik, ÖSYM'yi karalamayı amaçlayan bu haberler, kendileri için önemli bir sınava büyük emek harcayarak hazırlanan adayların ÖSYM'ye karşı güvenini zedeleme ve çalışanlarının emeklerine gölge düşürme amacındadır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"KPSS adaylarının sınava ve Merkezimize güvenlerini sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara adaylar itibar etmemelidir. Sınava girecek adayların, bu ve benzeri yanıltıcı durumlara itibar etmemeleri, merkezimize ve sınavın güvenirliğine inançlarını kaybetmeden sınavın diğer oturumlarına katılmaları önemle hatırlatılır. ÖSYM gerçekleştirdiği sınavların güvenliğini sağlamaya kararlıdır. Tüm sınavlarda olduğu kadar, bu sınava katılan adaylarımızın da eşit şartlarda yarışarak başarıya ulaşmalarını sağlamak merkezimizin en önemli görevidir.

Merkezimiz, bu önemli sınavda insanların duygularını sömürerek, böylesi bir yolla kazanç sağlamaya yönelen kişi ve kurumları şiddetle kınamaktadır. İlgililer hakkında savcılığa ivedilikle suç duyurusunda bulunulacak ve gereken yasal işlemler yapılacaktır. Bu nedenle bu türden yalan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ösym'den KPSS Açıklaması: 'İddialar Asılsız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement