Serbest Bırakılan Barış Atay'ın İfadesi Ortaya Çıktı: Türkiye'yi Özgür Düşünüyorum - Son Dakika
Magazin

Serbest Bırakılan Barış Atay'ın İfadesi Ortaya Çıktı: Türkiye'yi Özgür Düşünüyorum

Gözaltına alınan oyuncu Barış Atay, dün gece serbest kaldı. Atay'ın ifadesinde "Türkiye'nin her şeye rağmen bir hukuk devleti olduğunu düşündüğümden bu tweeti paylaştım" dediği ortaya çıktı.

17.05.2018 01:59  Güncelleme: 09:24

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan oyuncu Barış Atay Mengüllü, serbest bırakıldı. Twitter'daki bazı paylaşımları nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçunu işlediği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mengüllü'nün emniyette ifadesi alındı.

Mengüllü, emniyetteki ifadesinde,Twitter adresinin kendisine ait olduğunu ve soruşturma konusu paylaşımlarının da kendisi tarafından yapıldığını söyledi.

"TÜRKİYE'Yİ HER ŞEYE RAĞMEN ÖZGÜR DÜŞÜNÜYORUM"

Barış Atay Mengüllü'nün söz konusu paylaşımını, Yusuf Yerkel'in Soma faciası sırasında tepki gösteren bir maden işçisini tekmelemesi ile ilgili özür dilediğini belirtmesi üzerine yaptığını anlatarak, "Özrünü samimi bulmadım ama daha önemlisi bir suçun karşılığı özür değil yargılanmaktır. Yine sosyal medyada özrün kabul edilmesini toplumsal huzur adına bazı şeylerin sineye çekilmesini ısrarla yazanları görünce ben de Yerkel'in ağlak özrüne ve tavrına istinaden bu süreçte suç işlemiş olan ya da olma ihtimali olanları kast ederek ve Türkiye'nin her şeye rağmen bir hukuk devleti olduğunu düşündüğümden bu tweeti paylaştım." dediği öğrenildi.

"ZEYTİN DALI HAREKATINI YAKINDAN TAKİP ETTİM"

Mengüllü'nün, Zeytin Dalı Harekatı'nı eleştiren paylaşımlarına ilişkin de "Afrin coğrafi olarak Suriye'ye aittir ve doğal olarak Suriye halkına...Türkiye'de yaşayan bir yurttaş olarak ailem ile birlikte Antakyalı biri olarak gelişmeleri yakından takip ediyorum. Hükümet politikalarını eleştirmek bir yurttaşlık hakkıdır." ifadelerini kullandığı öğrenildi.

SERBEST KALDI

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Barış Atay Mengüllü, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Barış Atay Mengüllü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Twitter'deki bazı paylaşımları nedeniyle Suadiye'deki evinde dün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Barış Atay Mengüllü, soruşturmayı yürüten savcılıkça telefonunun incelenmesi için emniyete geri gönderilmişti.

Serbest Bırakılan Barış Atay\'ın İfadesi Ortaya Çıktı: Türkiye\'yi Özgür Düşünüyorum
Kaynak: AA

Son Dakika Magazin Serbest Bırakılan Barış Atay'ın İfadesi Ortaya Çıktı: Türkiye'yi Özgür Düşünüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • dogan dogan: bu malın bırakılmaması lazımdı halkı düşmanlığa sevkediyor.bunın ilk gördüğümde yüzüne tükürmek isterdim sanatç olduğunu düşünen geri zekalı 27 31 Yanıtla
  • Realist: 24 saat Devlete,Millite hakaret edip,Marksist lenist,komünist,Allahsizlarin propagandasını özgürlük sanıyorsun. Sanatçı desen yandan geçemezsin, alakan bile yok. Kim nesin?o bile belli değil! Suç sende değil, senin gibileri adam yerine koyup gündem yapanlarda!yoksa bişeyime gündeme geleceğin bile yok.kibirli,kil yumağı! 32 19 Yanıtla
  • Kzk: Geri vites neydi D miydi P miydi R miydi 27 15 Yanıtla
  • zorba: pkk sevıcısı barıs atay...pkklı kırmızı fularlı kızıcınde övgulerle bahsedıyordu twıtlerınde 31 9 Yanıtla
  • Şeyma : Türkiye zaten özgürdür barış atay.baksana sosyal medyada saydiriyorsun bir güzel devlete PKK propagandası yapabiliyorsun rahatca.terorist olmana rağmen serbest birakildin bana kalsa asmalari gerekirdi seni 14 16 Yanıtla
    Hakkı seyran: Bu ülkede hukuk olsun ne seni assinlar nede onu .sen hiç kobra gordunmu 2 4
  • cevat: Bu tipleri sanatçı diye kale almayın. bunlar Yılmaz Güneyin müsvetteleri. Aç karılarını doyurmak için böyle hokkabazlıkları düzenliyorlar.Ben zaten tanımıyordum ama birkaç .gündür inceledim.Açlardan. Reklam yapıp karnını doyurmaya uğraşıyor. Önüne az etli bir kemik atsalar susar. 15 9 Yanıtla
  • x: yemedimi? 12 9 Yanıtla
  • Misafir: Sizin ne oldugunuzu emin ol bu halk cok iyi biliyo.vatan haini dangalagin birisin.. 9 11 Yanıtla
  • SS: Ne oldu o laflari yutarsin öyle. Yeri gelir etek giyersiniz 14 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement