Oyuncu Demir Göksel Son Yolculuğu'na Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Demir Göksel Son Yolculuğu'na Uğurlandı

Oyuncu Demir Göksel Son Yolculuğu\'na Uğurlandı

Gökgöl en son Fatih Akın'ın "Duvara Karşı" ve "Soul Kitchen" da rol almıştı.2009'dan beri kanser tedavisi süren ve geçen hafta hayata gözlerini yuman 75 yaşındaki şiir yorumcusu, oyuncu ve tiyatro yönetmeni Demir Gökgöl için Ohlstorf...

30.03.2012 15:04

Gökgöl en son Fatih Akın'ın "Duvara Karşı" ve "Soul Kitchen" da rol almıştı.

2009'dan beri kanser tedavisi süren ve geçen hafta hayata gözlerini yuman 75 yaşındaki şiir yorumcusu, oyuncu ve tiyatro yönetmeni Demir Gökgöl için Ohlstorf Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 300 kişi katıldı.

Bertold Brecht'ten Nazım Hikmet Ran'a sayısızca ünlü şairin şiirlerini seslendiren Gökgöl'ün cenaze törenine Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk'ün yanı sıra 'Duvara Karşı'daki rol arkadaşları Sibel Kekilli, Adam Bousdoukos, Cem Akın, müzisyenler Turan Vurgun, Tunan Yusuf, Dr. Latif Durlanık, tiyatrocular Zeki Şahin, Feramuz Sancar, Naci Özarslan, Olgay Sadak gibi uzun süre beraber çalıştığı sanatçı arkadaşları da katıldı.

İş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda kişinin hazır bulunduğu törende bir çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende Gökgöl'ün yakın arkadaşı Dr. Etem Ete merhum sanatçının yaşamını anlattı. Ardından caz müziğine olan sevgisiyle bilinen Gökgöl için sanatçı arkadaşları Tunan - Juri ikilisi klarnet ve trampet ile cazcı Thenolius Monk'un "Round midnight" (Gece yarısının çevresinde) ve "Nihavent taksim"i çaldılar. Tören banttan çalınan Chet Baker'in "I fall in love too easily" (Çok çabuk aşık oluyorum) parçasıyla son buldu. Törene davetliler Gökgöl'ün eşi Jutta, oğlu Ali ve ağabeyi Oğuz Gökgöl'e başsağlığı dilediler.

İstanbullu Gökgöl, Viyana'da tiyatro ve dramaturji okuduktan sonra 1968'de Almanya'nın Hamburg kentine gelmişti.

Demir Gökgöl, Fatih Akın'ın rejisörlüğünü yaptığı "Gegen die Wand","Duvara Karşı" filminde geleneksel bir Türk baba rolüyle seyirciler karşısına çıkmıştı. Fatih Akın'ın son filmi "Soul Kitchen" de ise Yunanlı bir tersane işçisini oynamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oyuncu Demir Göksel Son Yolculuğu'na Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement