(Özel Haber) Adana'da İftar İzdihamı - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Adana'da İftar İzdihamı

(Özel Haber) Adana\'da İftar İzdihamı

Adana'nın merkez ilçesi Seyhan'da belediye tarafından kurulan iftar sofrasında orucunu açmak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

26.07.2012 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın merkez ilçesi Seyhan'da belediye tarafından kurulan iftar sofrasında orucunu açmak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. İftar saatine 10 dakika kala içeri alınan vatandaşlar, en iyi yeri kapmak isteyince çocuk ve yaşlılar ezilme tehlikesi geçirdi.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi yanında otopark olarak kullanılan alanda oluşturulan bin 500 kişilik iftar sofrasında objektiflere istenmeyen görüntüler yansıdı. İftar vaktine yaklaşık bir saat kala iftar yapılacak alan önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, içeri alınmayı bekledi. İftar saatine kadar çadır önünde bekleyen vatandaşlar ile özel güvenlik ekipleri arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. Ayakta beklemekten yorulan kimi vatandaşlar ise yol kenarında kaldırımda oturarak, kapıların açılmasını bekledi. İftar saatine yaklaşık 10 dakika kala önce küçük çocuklar iftar yapılacak alana girmeye başladı, ardından da yetişkinler onlara eşlik etti. Herkes aynı anda girmeye çalışınca özel güvenlik ekipleri çaresiz kaldı. Yaşanan izdihamda çocuk ve yaşlılar ezilme tehlikesi atlattı. Anne ve babaları tarafından kalabalık arasından güçlükle kurtarılan çocuklar gözyaşlarına boğuldu. İftar çadırının girişinde yer alan zabıtaya ait bariyerler yıkılırken, bazı vatandaşlar devrilen bariyerin altında kaldı. Bir anne ise, çocuğunu ezilmekten son anda kurtardı.

Yaşanan izdihamın ardından içeri giren vatandaşlar, bu kez de yer kapma telaşına girdi. Okunan dualar eşliğinde orucunu açan vatandaşlara, mercimek çorbası, lahmacun ve meyve olarak da erik ikram edildi. Merkez ilçe Seyhan Müftülüğü'ne bağlı din adamları da iftar boyunca Kur'an-ı Kerim okudu. Okunan duaların ardından iftar sona erdi.

Vatandaşlar, yaşanan izdiham ve organizasyondaki aksaklıklara tepki gösterdi. 5 yaşındaki Gizem Akınan, izdiham nedeniyle korktuğunu dile getirirken, Demet Ak ise yaşananları organizasyon eksikliğine bağladı. Evlerine hırsız girdiği için iftar çadırına geldiklerini anlatan Ak, eşi ve çocuğunun da ezilme tehlikesi atlattığını söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Adana'da İftar İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement