(Özel Haber) İki Bebeğin Ölüm Oyunu Hastanede Bitti - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) İki Bebeğin Ölüm Oyunu Hastanede Bitti

(Özel Haber) İki Bebeğin Ölüm Oyunu Hastanede Bitti

Antalya’da yaşayan Özdemir ailesinin 4 aylık bebeği Yağmur Özdemir’in geniz boşluğundan ve boğazından biri demir diğeri plastik beş santimetrelik iki vida çıkarıldı.

13.12.2013 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da yaşayan Özdemir ailesinin 4 aylık bebeği Yağmur Özdemir'in geniz boşluğundan ve boğazından biri demir diğeri plastik beş santimetrelik iki vida çıkarıldı. Anne Hatice Özdemir, Yağmur bebeğin burnuna cisimleri bir bucuk yaşında ki kardeşinin oyun oynarken kaçırdığını söyledi Bir haftası yoğun bakımda olmak üzere 16 gün hastanede kalan Yağmur bebek bugün taburcu edildi.

5 SANTİMETRELİK İKİ VİDA

Antalya da yaşayan Özdemir ailesi 16 gün önce 4 aylık bebeklerini, bir bucuk yaşında ki kardeşinin yanına bırakarak evlerinin önünde bulunan serada çalışmaya gittiler. Bir süre sonra bebeğin ağlama seslerini duyan anne Hatice Özdemir bebeğe bakmak için eve girdiğinde yağmur bebeğin ağzından ve burnundan kanların geldiğini gördü. Bebeğin yüzünün morardığını gören anne Özdemir eşi Selami Özdemir ile bebeği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdılar. Hastane de yapılan ilk müdahale de bebeğin geniz boşluğundan siyah plastik bir cisim çıkarıldı. Çekilen filmlerle bebeğin ses tellerine oturan başka bir cisim olduğunu fark eden doktorlar tekrar müdahale ederek bebeğin boğazındaki yaklaşık 5 santimetre boyunda olan demir vidayı başarılı bir operasyonla çıkardılar. Operasyonun ardından bir hafta solunum cihazına bağlı kalan Yağmur bebek 16 günün sonunda taburcu edildi.

Olay anını anlatan anne Hatice Özdemir, "Eşimle serada çalışıyorduk. Bir buçuk yaşında ki kardeşiyle arabada oynuyordu. Küçük kardeşi eline aldığı cisimleri bebeğin ağzına ve burnuna sokmuş. Eve geldiğimde bebeğin ağzından kan geldiğini gördüm. Hemen hastaneye kaldırdık. Doktorlar müdahale etti. İlk başta plastik bir cisim çıktı sonrada demir bir vida çıktı. 16 gündür hastanedeyiz" şeklinde konuştu.

ÇOK NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM

Operasyonu gerçekleştiren Çocuk Doktoru İlknur Tolunay ise çok ender görülen bir vaka olduğunu belirterek: "2 yaş altı çocuklarda fındık fıstık gibi cisimler sıklıkla solunum yollarına kaçırdıkları görülüyor. Bu bebek 4 aylık ve başkası tarafından solunum yoluna konan yabancı cisim vardı bu durum çok sık görülmüyor. 2 yabancı madde çıktı. Hastaneye geldiklerinde ilk olarak siyah cismi çıkardık. Solunum sıkıntısı düzeldi. Birkaç dakika sonra akciğer filmini kontrol ettiğimizde bebek tekrar kötüleşti ve müdahale ettik. Bu defa da vidanın ses tellerine oturduğunu gördük ve çıkardık. Bir hafta boyunca solunum makinesinde kaldı" şeklinde konuştu.

BEBEKLİ AİLELERE TAVSİYE

Dr. Tolunay özellikle küçük bebekleri olan ailelerin dikkatli olması gerektiğini ve bebeklerinin etrafında yutabileceği, burnuna genzine kaçırabileceği cisimleri bulundurmamaları konusunda uyarılarda bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) İki Bebeğin Ölüm Oyunu Hastanede Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement