Özgümüş, Hakkında Beraat Kararı - Son Dakika
Yerel

Özgümüş, Hakkında Beraat Kararı

Ümit Özgümüş'ün, İçişleri Bakanlığı Tarafından Görevinden Uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın Oğlu Gökhan Durak'ın Açtığı Hakaret Davasından Beraat Ettiği Bildirildi

29.12.2010 18:16

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özgümüş'ün, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ın açtığı hakaret davasından beraat ettiği bildirildi.

Özgümüş'ün basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya CHP adayı Ümit Özgümüş ve vekili katıldı. Özgümüş'ün vekili savunmasında, Adana seçimlerinin şaibeli olduğunu, bu şaibenin diğer adaylar gerek Aytaç Durak, gerekse Mehmet Ali Bilici tarafından da dile getirildiğini, ayrıca bir bölümü televizyonlara da yansıyan güvenlik kamera görüntülerinde neler olup bittiğinin çok açık biçimde görüldüğünü anlattığını ifade ederek, bu iddiaların iyice incelenerek gerçeklerin ortaya çıkmasını istediğini belirtti.

Ayrıca, müvekkilinin politikacı olduğunu ve politik konuşmalar yaptığını, gördüklerini ve duyduklarını açıkladığını kaydetti.

Mahkeme, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özgümüş hakkında, iddia edilen hakaret suçunun oluşmadığını belirterek, beraat kararı verdi.

Davanın beraat kararıyla sonuçlanması üzerine Özgümüş, 'Seçim sırasında yaptığım bütün konuşmalarımın ve bütün iddialarımın arkasındayım. Hepsi doğruydu. Daha önce birçok konuda savcılık takipsizlik kararı verdi, şimdi mahkemeler de beraat kararları vermeye başladılar. Adalet en doğru terazidir ve er geç tecelli edecektir' dedi.

(DAB-ÜNS) - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özgümüş, Hakkında Beraat Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement