Özgür Ruh Filmi - Son Dakika
Güncel

Özgür Ruh Filmi

Özgür Ruh Filmi

Özgür Ruh filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Özgür Ruh filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

01.07.2011 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DreamWorks Pictures’ın teknoloji harikası yeni çizgi filmi “Özgür Ruh”ta (Spirit: Stallion of the Cimarron), Spirit adlı bir yaban atının çıktığı yolculukta yaşadığı serüvenler anlatılıyor.

Bu yolculuğunda ilk kez insanlarla karşılaşan Spirit, hayal kırıklığına uğramasına rağmen Lakota’da yaşayan Little Creek adlı kızılderili gençle sağlam bir dostluk geliştirir. Askerlerin kalesinde esir düştükten sonra Little Creek’in yardımıyla oradan kurtulur. Bu arada Rain adlı güzel bir kısrakla tanışır, özlemini çektiği aşkı onda bulur. Spirit bu zorlu yolculuğun sonunda Vahşi Batı’nın isimsiz kahramanlarından birisine dönüşecektir.

“Özgür Ruh”un baş karakteri Spirit’in düşünce ve duygularının birinci elden anlatımını Oscar ödüllü genç aktör Matt Damon yaptı. Spirit’in direnişini kırmaya kararlı süvari albayın seslendirmesini ise “Babe” filminden tanıdığımız Oscar adayı aktör James Cromwell gerçekleştirdi. Cesur kızılderili genç Little Creek’in sesini de, kızılderili kökenli Amerikalı aktör Daniel Studi verdi.

Geleneksel animasyon filmi kalıplarına uygun olarak hazırlanan “Özgür Ruh”un yönetmenliğini Kelly Asbury ile Lorna Cook üstlendi. Senaryosunu John Fusco’nun yazdığı filmin yapımcılığını Mireille Soria ile Jeffrey Katzenberg gerçekleştirdi. Müziklerini “The Lion King”deki çalışmasıyla Oscar ödülünü kucaklayan ünlü besteci Hans Zimmer ve şarkılarıyla Grammy ödülleri alan, üç kez de Oscar’a aday gösterilen ünlü rock şarkıcısı Bryan Adams hazırladı.

Yönetmen: Lorna Cook, Kelly Asbury

Senaryo: John Fusco

Oyuncular: Jeff LeBeau, Chopper Bernet, Daniel Studi, James Cromwell, Matt Damon

Filmin Türü: Animasyon, Kovboy Filmi,

Orijinal Adı: Spirit: Stallion of the Cimarron

Yapımcı Firma: DreamWorks SKG [us]

Yapım Yılı: 2002

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 83 dk.

Resmi Sitesi: http://www.dreamworks.com/spirit

Dağıtıcı Firma: UIP

Vizyon Tarihi: 23.08.2002

Son Dakika Güncel Özgür Ruh Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement