Özkan, Başkanlar Kurulu Toplantısını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Özkan, Başkanlar Kurulu Toplantısını Değerlendirdi

Eğitim-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Timur Özkan, Ankara'da Düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısını Değerlendirdi.

13.02.2011 23:29

Eğitim-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Timur Özkan, Ankara'da düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısını değerlendirdi.

Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, 174 bin öğretmen ihtiyacı varken 270 bin öğretmenin işsiz beklemesini "garabet" olarak değerlendirdi.

Emekliliği gelmesine karşın düşük ücretten kaynaklanan nedenlerle 100 bine yakın öğretmenin emekli olmak istemediğini vurgulayan Özkan, emekli maaşının 1500 TL'ye yükseltilmesi halinde yeni öğretmenlere istihdam olanağı sağlanabileceğini vurguladı.

Öğretmen dışındaki şef, memur, yardımcı hizmetli gibi eğitim çalışanlarının düşük ücret, fazla mesai, ek tazminat, giyim yardımı gibi sorunlarının devam ettiğini öne süren Özkan, açıklamasında şunları kaydetti:

"İşyerlerinde ciddi boyutlarda memur ve hizmetli açığı devam etmektedir. Bir an önce yeterli kadronun açılması, hem istihdam yaratma hem de sorunların çözümünde etkili olacaktır. 8 yıldır iktidar olan AKP, çığ gibi büyüyen eğitim sorunlarını çözmek yerine, kendi yandaşlarını belli makam ve mevkilere getirmek için hukuk tanımaz tavrını sürdürmektedir. Devlet memuru gibi değil, AKP memuru gibi davranan kimi idarecileri, okulların normlarıyla keyfi olarak oynamakta, binlerce öğretmenimiz mağdur edilmektedir."

- NİĞDE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özkan, Başkanlar Kurulu Toplantısını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement