Özlen Çopuroğlu, İkinci Kitabı: Ev Kokusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Özlen Çopuroğlu, İkinci Kitabı: Ev Kokusu

Reklamcı ve Yazar Özlen Çopuroğlu'nun ikinci kitabı "Ev Kokusu #herşeyaşktan" raflardaki yerini aldı.

03.12.2014 10:05

Özlen Çopuroğlu, kapak fotoğrafı Nihat Odabaşı tarafından çekilen "Ev Kokusu #herşeyaşktan" kitabını "yüzünün boyasıyla uğraşan değil, çorbasını kendi yapabilen tüm kadınlara" ithaf ediyor.

Özlen Çopuroğlu, 4 Aralık günü, 14:00-16:00 saatleri arasında Zorlu Center AVM D&R mağazasında düzenlenen imza gününde sevenleri ile bir araya geliyor.

İlk kitabı Ev Kokusu'nda "Anne bak, kızıma ne yazdım" diyerek kaybettiği annesinden kendisine yadigâr kalan tatları ve kokuları tüm evlere yaymak amacıyla tariflerini paylaşan Özlen Çopuroğlu, ikinci kitabı "Ev Kokusu #herşeyaşktan" ile yine tarifler ve yemek kokuları eşliğinde eşinin "dağ babasını" kaybettiğinde yaşadığı yokluklardan öğrendiklerinin izini sürüyor. "Önce ailem demeyi ve terki terk etmeyi" öğrendim dediği, kelimelerle hikâyelendirilmiş Konya, Mekke ve Medine yolculukları sonrasında yazdığı kitap tasavvufun izlerini taşıyor. Özlen Çopuroğlu, tariflerin sade anlatımı ve fotoğrafları ile dikkat çeken yeni kitabını "Bu kitap kimine göre tarif kitabı bana göre ise aşkın tarifidir, aile olmaktır, içinde siz görmeseniz de benim kokusunu şimdiden duyduğum torunlarım vardır, kızımın ve oğlumun mutfağı, onların çocukları, mutfaklarındaki raf ve raflarında duran kitabım…" sözleriyle anlatıyor.

Alfa Yayınları tarafından yayınlanan "Ev Kokusu #herseyasktan" kitabında, Tebbule, Tutmaç Çorbası, Etli Enginar Dolması, Patlıcan Beğendi, Pastırmalı Kuşkonmaz, Fırında Patates Graten, Wok'ta Sarımsak Soslu Mantar, Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Kuzu İncik Taze Kekikli Fırında, Annemin Köftesi, Top Kadınbudu Köfte, Kiraz Domatesli Hamsi Buğulama, Pekmez Soslu Fırında Tavuk, Quessidelia, Kremalı Mantarlı Paperdelle, Paella, Otlu Tava Böreği, Lor Peynirli Pizza, Bademli Biscotti, Aşure, Cevizli Babaanne Kek, Çikolatalı Bademli Turta, Elmalı Crumble, Anne Şokolası, Pankek, Ev Usülü Sahlep, Tarhana gibi tamamı denenmiş 106 adet tarif yer alıyor.

"Ev Kokusu #herseyasktan" yemeklerini aşk ile yapanları ve kokulu mutfaklarını yanında taşıyanları tüm kitabevlerinde bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Özlen Çopuroğlu, İkinci Kitabı: Ev Kokusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement