Pakistan Başbakanı, Önemli Mesajlar Verdi - Son Dakika
Güncel

Pakistan Başbakanı, Önemli Mesajlar Verdi

Pakistan'ın 27. Başbakanı Şerif, ABD'den İHA saldırılarını durdurmasını istedi.

05.06.2013 15:29  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Ulusal Meclisi'ndeki oylamada başbakan seçilen Pakistan İslam Birliği (PML-N) lideri Nevaz Şerif, mecliste yaptığı ilk konuşmasında dış ve iç politikaya ilişkin önemli mesajlar verdi.

ABD'nin Pakistan topraklarındaki saldırılarının uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu savunan Şerif, Washington yönetiminden insansız hava araçlarıyla (İHA) Pakistan topraklarında yaptığı saldırıların sonlandırmasını istedi.

Pakistan'ın dışarıda ve içeride büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Şerif, bu sorunların çözülmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

11 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkan ve 3. defa başbakan olan PML-N lideri Şerif, son yıllarda krize dönüşen elektrik kesintilerini ülkenin en başta sorunu olarak nitelendirerek enerji sonunun üstesinden gelmek için yoğun caba sarf edeceklerini belirtti.

Pakistan'ın terör, işsizlik ve yolsuzluk gibi büyük sorunlarının bulunduğuna işaret eden Şerif, kuracağı hükumetin ülkenin birikmiş sorunlarına çözüm arayacağını kaydetti.

Pakistan'ın 27. Başbakanı unvanıyla mecliste yaptığı konuşmada Şerif, tarım, ticaret ve sanayinin geliştirilmesi için çeşitli programları devreye sokacaklarını, iç ve dış yatırımın artması için girişimcileri teşvik edeceklerini ifade etti.

Şerif ayrıca, Pakistan'ın hantallaşan devlet sistemine canlılık getireceklerine ve ağır işleyen kamu kuruluşlarında yeni düzenlemelere gidileceğine işaret etti.

Nevaz Şerif, önceki gün yaptığı konuşmada, 59 olan bakanlar kurulu üye sayısını 25 ile 30 arasına çekmek için çalıştıklarını açıklamıştı.

Pakistan Başbakanı Şerif, bu akşam Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve yüksek yargı üyelerinin huzurunda yemin ederek resmen göreve başlayacak ve hükumeti kurmakla görevlendirilecek. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan Başbakanı, Önemli Mesajlar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement