Pakistan ve Hindistan Başbakanları New York'ta Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Pakistan ve Hindistan Başbakanları New York'ta Bir Araya Geldi

Singh ve Şerif, ilişkilerin ilerleyebilmesi için Keşmir'deki şiddetin durdurulması gerektiğinde hemfikir

29.09.2013 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, ülkeleri arasındaki ilişkilerin ilerleyebilmesi için tartışmalı Keşmir bölgesindeki şiddet dalgasını durdurmaları gerektiğinde anlaştı.

Hintli Ulusal Güvenlik Danışmanı Shivshankar Menon'ın verdiği bilgiye göre, BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan iki liderin "barış zirvesi" diye nitelenen ve bir saatten fazla süren görüşmeleri olumlu ve yapıcı geçti.

Menon, ilişkilerdeki sorunların ele alınmasında üst düzey temasın önemini vurgulayarak,  her iki ülkenin liderinin de askeri yetkililerini, Keşmir'deki "kontrol hattı"nda ateşkesin ihlal edilmemesi için yeni yollar bulmaları konusunda görevlendirdiğini söyledi.

Liderlerin görüşmede, karşılıklı ziyaretlerde bulunma kararı da aldığı ancak buna ilişkin bir tarih açıklanmadığı belirtildi.

Toplantı öncesinde Şerif, görüşmenin "yeni başlangıç" için bir şans olduğuna inandığını söylemiş, Singh'in "terörün merkezinin hala Pakistan'da yoğunlaştığını" belirtmesi, görüşmelere dair olumlu beklentileri bir ölçüde düşürmüştü.

İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle uzun süre savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir'de saldırı düzenlemeleri için militanlara silah sağlamakla suçluyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan ve Hindistan Başbakanları New York'ta Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement