Palaıs Hansen Kempınskı Viyana Açıldı - Son Dakika
Güncel

Palaıs Hansen Kempınskı Viyana Açıldı

Palaıs Hansen Kempınskı Viyana Açıldı

Kempinski Otelleri, Palais Hansen Kempinski Viyana'yı 700'ü aşkın davetlinin katıldığı bir Gala Gecesi ile 20 Mart 2013 günü resmi olarak açtı.

03.04.2013 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Theophil Edvard von Hansen ve Heinrich Förster tarafından 1873 Dünya Fuarı için otel olarak tasarlanan bina böylece 140 yıl sonra orijinal kullanım amacına uygun hale getirilerek hizmete girdi.

İki buçuk yıllık titiz restorasyon ve iç yapı çalışmaları, Viyana'da yaşayan mimar Boris Podrecca, Avusturyalı Atelier Hayde Architekten ve tasarımcı Jean-Claude Laville himayesinde gerçekleştirildi. Kültür mirası listesindeki, Rönesans stilini canlandıran yedi katlı bina 152 oda ve süit, Kempinski Spa, iki restoran, iki bar, bir çiçekçi ve bir şarküteri ile 17 özel rezidansın yanı sıra kentin en büyüğü olan Cigar Lounge'u barındırmakta. iPad'li otele giriş işlemleri, her odada iPad bulunması ya da son teknoloji TV eğlence sistemleri gibi yenilikçi dokunuşlar binanın tarihi dokusunu son model teknoloji ürünleri ve çağdaş bir yaşam tarzı ile harmanlıyor. Çift kişilik odada kahvaltı dahil bir gecelik konaklama fiyatı iki kişi 265 Euro'dan başlıyor. Rezervasyon için reservations.vienna@kempinski.com; daha fazla bilgi için www.kempinski.com/wien adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Aydınlık ve ferah Lobby Lounge & Bar, Palais Hansen'in kalbi ve ruhu. Viyana Akşamüstü Çayı ise öne çıkacak özgün servislerden; geleneksel ve şüphe götürmez bir şekilde Viyanalı bu mutfak deneyimi şüphesiz Viyanalı yaşam tarzının yeni mihenk taşı olacak.

Otelin iki restoranı "Die Küche" ve "Edvard"'ın kapıları otel misafirlerinin yanı sıra dışarıdan ziyaretçilere de açık. "Die Küche" Restoran bir meyve-sebze pazarının sıcak atmosferinde kahvaltı ile dinlendirici bir akşam yemeği için "büyükanne tariflerinden" ilham alınmış bir menü sunuyor. Baş Aşçı Philipp Vogel ve ekibi iki canlı pişirme istasyonunda misafirlerin gözleri önünde yemekler hazırlıyor. Otelin, adını mimar Theophil Edvard von Hansen'den alan ikinci restoranı "Edvard", geleneksel tarifler de dahil olmak üzere mütevazı, mevsimlik yemekler sunuyor. Ağırlıklı olarak yerel ürün kullanımı, dünyanın dört bir yanından gelen baharat ve pişirme teknikleri ile birleştiriliyor. Restoran, Schottenring Caddesi'ne açılan müstakil girişi sayesinde iş yemekleri veya rahat akşam yemekleri için ideal bir nokta.

Akşam yemeğinden sonra, beyaz ve mavinin zarafetiyle tasarlanan bar "Henri Lou", misafirlerini klasik, mevsime özgü kokteyller veya şampanya ile dinlenmeye davet ediyor. Viyana'nın bu en yeni gece hayatı noktası adını, Avusturya'nın, Friedrich Nietzsche ve Sigmund Freud da dahil olmak üzere erkek egemen çevrelerce kabul gören ilk kadınlarından olan sıradışı yazar Lou Andreas-Salomé'den alıyor. Ve haliyle Henri Lou'nun müdürü bir kadın; bar görevlisi de. Bar aynı zamanda, Perşembe'den Cumartesiye Avusturyalı ve uluslararası DJ'leri ağırlıyor.

Palais Hansen'in tarihi asma katı sağlıklı yaşamla dolu. Altı terapi odasında, misafirler, Elemental Herbology ürünleriyle Daniele de Winter yaşlanma karşıtı kozmetik ürünleri kullanılarak uygulanan, yılın mevsimlerinden ilham alınan terapilerin keyfini çıkarabilirler. Saunalar, buhar odası, jakuzi ve spor salonu, 800 metre karelik bir alana serpiştirilmiş, Osmanlı tarzı tasarım öğeleri taşıyan Kempinski Spa'nın misafirlerine sunduğu imkanlar.

Modern avizeler, kültür mirası listesindeki sütunlu fuaye ve bolca gün ışığı, 280 metre karelik balo salonunu seçkin etkinlikler için ideal mekan yapıyor. Asma kat, tamamı doğal gün ışığı alan, büyüklükleri 25 metre kareden 116 metre kareye değişen altı toplantı salonunu barındırıyor.

Viyana'nın kalbine konumlanmış Palais Hansen Kempinski Viyana, şehri keşfetmek için ideal bir üs. Burgtheater, St. Stephen Katedrali, Sigmund Freud Müzesi ya da Rathausplatz Meydanı gibi görülmeye değer yerler otele sadece birkaç dakika yürüme mesafesinde. Civardaki Donaukanal boyunca uzanan güzel koşu parkurları ve Prater eğlence parkı hemen elinizin altında aile boyu eğlence sunuyor. Viyana Uluslararası Havalimanı arabayla sadece 20 dakika, Westbahnhof tren istasyonu ise sadece 15. Viyana'nın birinci bölgesinde yer alan bu beş yıldızlı otel, Jochberg'deki Kempinski Das Tirol'den sonra lüks otel grubunun Avusturya'daki ikinci oteli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Palaıs Hansen Kempınskı Viyana Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement