Papa Franciscus Meksika'da - Son Dakika
Güncel

Papa Franciscus Meksika'da

Meksika'nın Ecatepec kentine ziyarette bulunan Papa Franciscus, ülkeyi "ölüm tacirleri" olarak nitelendirdiği uyuşturucu kaçakçılarından temizlemeye davet etti.

15.02.2016 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'nın Ecatepec kentine ziyarette bulunan Papa Franciscus, ülkeyi "ölüm tacirleri" olarak nitelendirdiği uyuşturucu kaçakçılarından temizlemeye davet etti.

Beş günlük Meksika ziyaretinin ikinci gününde, Ecatepec kentinde toplanan 300 bin kişiye seslenen Papa Franciscus, dinleyicilere, şeytanın para şehvetinden kaçınmalarını söyleyerek "Şunu aklımıza sokalım, şeytanla diyalog yok" dedi.

Uyuşturucu kaçakçılığının, Meksika halkını yok eden bir kanser olduğunu belirten Papa, ülkedeki Katolikleri, sorunu kınamaktan daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Vaazında kente yayılan uyuşturucu baronlarını hedef alan Papa, Meksikalı liderlere de mağdur halka "gerçek adalet" sağlamaları çağrısında bulundu.

Papa, "Rüyaların gerçek olması için göç etmeye gerek olmayacak, çalışmak için sömürülmeye gerek kalmayacak, birkaç fırsatçı için diğerlerinin yoksullaşmasına gerek olmayacak, bu topraklarda ölüm tacirlerinin elinde mahvolan kadınlar ve erkekler, gençler ve çocuklar yas tutmayacak" diye konuştu.

Meksika'nın eski Devlet Başkanı Felipe Calderon'un, 2006 yılında göreve gelmesinden hemen sonra uyuşturucu kartellerine karşı operasyon başlatmasından bu yana işlenen çete cinayetlerinde yaklaşık 100 bin kişi öldürüldü, 27 bin kişi kayboldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa Franciscus Meksika'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement