Parasızlık Lenin Heykelini Satışa Çıkarttırdı - Son Dakika
Güncel

Parasızlık Lenin Heykelini Satışa Çıkarttırdı

Parasızlık Lenin Heykelini Satışa Çıkarttırdı

Sovyetler Birliği'nin Kurucusu ve Bolşevik Devrimi'nin Lideri Vladimir İlyiç Lenin'in Rusya'nın Güneyindeki Voronej Kent Merkezindeki Bronz Heykelinin, Maddi Sıkıntı Yüzünden Satışa Çıkarıldığı Bildirildi.

28.01.2010 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sovyetler Birliği'nin kurucusu ve Bolşevik Devrimi'nin lideri Vladimir İlyiç Lenin'in Rusya'nın güneyindeki Voronej kent merkezindeki bronz heykelinin, maddi sıkıntı yüzünden satışa çıkarıldığı bildirildi.

Rus Vesti-24 televizyonu Moskova'nın 500 kilometre güneydoğusundaki Voronej kent yönetiminin, 60 yıllık bronz heykelin yaklaşık 50 bin dolar civarında olan onarım masrafını karşılayamadığı gerekçesiyle, 14 ton ağırlığındaki bronz heykeli satışa çıkardığını duyurdu. Bu heykeli satın alacak kişi veya kurumun, onarım için gerekli masrafı karşılaması gerekiyor. Heykel satılsa bile, mevcut yerinden yeni bir yasaya kadar kaldırılamayacak.

Komsomolskaya Pravda gazetesi, bronz heykelin tadilatından sorumlu kent yönetimine ait şirketin iflas ettiğini ve kent yönetiminin 50 bin dolarlık onarım masrafını karşılayacak yeni sponsor aradığını kaydetti.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından eski Sovyet cumhuriyetlerin çoğunda Lenin heykelleri sökülürken, bugün Rusya'nın bütün kentlerinin ana meydanında en az bir Lenin heykeli hala bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Parasızlık Lenin Heykelini Satışa Çıkarttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement