Paris'te 6 Bin Çinli "Adalet" İstedi - Son Dakika
Dünya

Paris'te 6 Bin Çinli "Adalet" İstedi

Paris\'te 6 Bin Çinli "Adalet" İstedi

Fransa'da, başkent Paris'te, evinde gece polis tarafından vurulan Çinli Liu Shaoyo'nun ölümünden bir hafta sonra, Paris'te yaşayan 6 bin Çinli, beyaz gül ve beyaz bandajlarla gösteri düzenleyerek "adalet" istediler.

03.04.2017 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da, başkent Paris'te, evinde gece polis tarafından vurulan Çinli Liu Shaoyo'nun ölümünden bir hafta sonra, Paris'te yaşayan 6 bin Çinli, beyaz gül ve beyaz bandajlarla gösteri düzenleyerek "adalet" istediler.

Paris'in ünlü Republique Meydanı'nda toplanan gsteriye Liu Shaoyo'nun ailesi de katıldı. Liu'nun çocukları birer konuşma yaparak, babalarının ölümü ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılmasını beklediklerini dile getirdiler:

L'extreme émotion des proches de Shaoyo Liu rassemblés place de la République https://t.co/RmjhOLD8la— Le HuffPost (@LeHuffPost) April 2, 2017

"Ben ve ailem etrafımızda şiddet görmekten, bizi destekleyen insanların yaralanmasından ya da tutuklanmasıan dolayı çok büyük üzüntü içindeyiz. Hayatınızı adalet için riske atmayın. Çünkü ben Fransa'da doğdum ve adalet ülkesi olan bu ülke babam ve ailem için de adaleti getirecek. Eğer bunun tersi olursa, size güvenebileceğimizi biliyoruz."

#Elysée2017 #LIVE >> Rassemblement en cours, place de la #République, en hommage à #LiuShaoyo (#Paris) et contre les violences policières. pic.twitter.com/wceJRiuthG— ValentifulLIVE(@ValentifulLIVE) April 2, 2017

Bir dakikalık saygı duruşu ve sloganların atıldığı gösteride "polis katil, adalet istiyoruz" pankartı da açıldı.

Justice et Vérité pour ShaoyoLiu rassemblement citoyen ce 30 Mars à partir de 19h30 Place de la République à Paris https://t.co/sQ7OzeyZjK pic.twitter.com/P1u5sc0aE6— MarieClaudeSaliceti (@InformactionsMc) March 30, 2017

Gösterilere katılan bir grubun polise şişe, yumurta ve taş atması üzerine polis de biber gazı ve copla kalabalığa müdahale etti.

L'hommage à Liu Shaoyoplace de la République dégénère https://t.co/Pf5pjxguEs— Le HuffPost(@LeHuffPost) April 2, 2017

Fransa'nın en sakin topluluğu olarak bilinen Çin komünotesinin protesto gösterileri bir haftadır artarak devam ediyor.

Paris'in 19'uncu bölgesinde bir apartmanda eşi ve dört çocuğuyla yaşayan Çinli Liu Shaoyo, 26 Mart gecesi, bir komşusunun evde bağırtılar duyması üzerine polisi aramasının ardından, eve gelen polisler tarafından vurulmuştu.

Polis, Liu'nun kapıyı açmadığını ve zorla içeri girdiklerinde kendilerine elindeki makasla saldırdığını dile getirdi.

Ancak Liu'nun ailesi, babalarının o anda balık temizlediğini ve bu nedenle elinde makas olduğunu, polise bir saldırı olmadığını, zira polis memurlarından hiç birinin yaralanmadığını dile getirdi.

Fransa'da daha önce de Theo adında bir siyah genç, kimlik kontrolü sırasında bir polisin coplu tecavüzüne uğramış, olayın ardından Paris'te uzun süren gösteriler düzenlenmişti.

Auteur:

Tags: Gepost: 03 april 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Paris'te 6 Bin Çinli 'Adalet' İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement