Pendik Belediye Başkanı Şahin'den Yazgı'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Pendik Belediye Başkanı Şahin'den Yazgı'ya Ziyaret

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı ziyaret etti.

06.09.2017 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı ziyaret etti.

Eşi ile kente gelen Şahin, Belediye Başkanı Yazgı ile beraber Ağzıkarahan, Saratlı Beldesindeki Kırkgözler yeraltı şehri, Kızılkaya Köyü yakınlardaki tarihin ilk yerleşim yerlerinden olan Aşıkhöyük kazı alanı, Kapadokyanın giriş kapısı Selime Katedrali, Ihlara Vadisi, Güzelyurt İlçesinde Kızlar manastırı olarak bilinen dik kayalar üstüne taş oymalı olarak inşa edilen Yüksek Kilise, yine aynı ilçenin içerisinde yer alan Küçük Ayosofya diye bilinen Kilise Camisini ziyaret etti.

Daha sonra dünyanın 2. büyük kanyonu Ihlara Vadisi'ne gelen Şahin, vadi içerisinde yer alan taş oyma kiliseleri ve vadi içinde barınma için yapılan oyma yerleşim alanlarını gezdi.

Şahin ziyarette, Aksaray'ın Ihlara Vadisi, tarihin ilk yerleşim yerlerinden olan Aşıkhöyük kazı alanı ve ipek yolu üzerinde ticaret kervanlarıyla konakladığı tarihi kervansaraylar ve hanlarla zengin bir turizm potansiyelini elinde bulundurduğunu söyledi.

Kentin Orta Anadolu'da önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Şahin, Aksaray'ın gezip görülmesi gereken şehirler arasında olduğunu kaydetti.

Ziyarette, Belediye Başkanı Yazgı, Şahin'e hediye takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pendik Belediye Başkanı Şahin'den Yazgı'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement