Pera Müzesi'nde "Küçük Gece Müzikleri" - Son Dakika
Güncel

Pera Müzesi'nde "Küçük Gece Müzikleri"

Mehmet Mestçi'nin danışmanlığında düzenlenen "Küçük Gece Müzikleri" oda müziği konserleri serisinin dördüncüsü 16 Mayıs Perşembe günü Pera Müzesi'nde, Gökay Gökşen, Kemal Oksal, Tuna Erten, Utku Akyol ve Volkan Coşar'dan oluşan Dolce Brass Quintet Konseri ile gerçekleşecek..

09.05.2013 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolce Brass Quintet Konseri 16 Mayıs Perşembe, 19:30 Pera Müzesi "Küçük Gece Müzikleri" serisinin sezon sonu konseri Mehmet Mestçi'nin danışmanlığında düzenlenen "Küçük Gece Müzikleri" oda müziği konserleri serisinin dördüncüsü 16 Mayıs Perşembe günü Pera Müzesi'nde, Gökay Gökşen, Kemal Oksal, Tuna Erten, Utku Akyol ve Volkan Coşar'dan oluşan Dolce Brass Quintet Konseri ile gerçekleşecek..

Müzisyenlerin her konserde birer sanatçı artarak sahne almalarıyla, duet, trio, quartet, quintet, sextet, septet ve octet dinletileri şeklinde oluşturulan program, birbirinden güzel ve nadir seslendirilen eserlerden hazırlandı.

2002 Yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Aycan Teztel oda müziği sınıfındaki derslerle başlayan birliktelik, daha sonraki yıllarda gelişerek profesyonel bir topluluk halini aldı. Barok, klasik, çağdaş ve caza kadar uzanan repertuvarı ile Dolce Brass, yaklaşık 10 senedir Türkiye'nin bir çok şehrinde ve okulunda çeşitli konserler ile ismini duyurmaktadır. Genç kuşak dinleyicilere müziği ve bakır üflemeli çalgıları tanıtmak onlara daha da yakınlaştırmak ilkesini amaç edinen Dolce Brass topluluğu, İstanbul Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Doğa Koleji, Üsküdar Amerikan Lisesi, Çevre Koleji, Zeynep Mutlu Kemer Koleji, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi gibi çeşitli okullarda konserler vermektedir.

16 Mayıs Perşembe günü saat 19:30'da başlayacak konser, Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu , "Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar" sergisinin yer aldığı katta düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Müzesi'nde 'Küçük Gece Müzikleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement