Pita Şenliği, Çakmaklıyı Coşturdu - Son Dakika
Güncel

Pita Şenliği, Çakmaklıyı Coşturdu

Pita Şenliği, Çakmaklıyı Coşturdu

Boşnaklar, 6. kez Pita eğlencesi için Çakmaklı Köyü'nde buluştu.

09.07.2012 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boşnaklar, Aliağa'nın Çakmaklı Köyü'nde 6. Pita Şenliği'nde buluştu. Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneğince bu yıl altıncı Pita Gecesi Şenliği gerçekleştirildi. Pita Gecesi'nde konuklara Pita (geleneksel Boşnak böreği) ikram edildi.

Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği'nce Köy meydanında yapılan eğlencede misafirlere Pita (geleneksel Boşnak böreği) ve ayran ikram edildi. Şenliğe eşi Emine Oğuz ile katılan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Boşnak asıllı vatandaşlarımızın büyük ilgisiyle karşılaştı.

BAŞKAN OĞUZ'A KAKANJ TEŞEKKÜRÜ

6 yıldır Pita Şenliği düzenlediklerini belirten Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış; "Bugün burada 6. Kez buluşuyoruz. Amacımız tüm Türkiye'deki hatta tüm dünyadaki Boşnaklarla bir araya gelmek ve Boşnak kültürünü yaşatmak. Bizler Boşnağız, ama Türk'üz. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi. Dernek olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını, bunlardan en önemlisinin de Aliağa Belediyesi ile Bosna Hersek'in Kakanj kentinin kardeş kent olmasına katkı olduğunu belirtti. Barış, "Boşnak kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz'a Bosna Kakanj Belediyesi ile kardeşlik ilişkileri başlattığı ve her zaman bizlerin yanında olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Bizlerle bu günü paylaşan herkese ayrıca börekleri yapan kadınlarımıza çok teşekkür ederiz." Dedi.

ARİF ŞENTÜRK'TEN UNUTULMAZ TÜRKÜLER

Rumeli ve balkanların yöresel oyunları ile şenlenen gecede Rumeli Türküsü denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Arif Şentürk birbirinden güzel türkülerle konukları eğlendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerine dek süren 6. Pita Şenliği'ne Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye meclis üyeleri Sivil Toplum Örgütleri ve meslek Kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pita Şenliği, Çakmaklıyı Coşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement