Planking Çılgınlığı Türkiye'yi De Sardı - Son Dakika
Güncel

Planking Çılgınlığı Türkiye'yi De Sardı

Planking Çılgınlığı Türkiye\'yi De Sardı

Sosyal paylaşım sitelerinde kısa sürede binlerce uygulayıcısı oluşan Planking modası, Türkiye'yi de sardı.

28.05.2011 19:10  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Facebook ve Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinde kısa sürede binlerce uygulayıcısı oluşan Planking (Yüzüstü uzanmak) modası, Türkiye'yi de sardı.

Sosyal paylaşım ağlarında çığ gibi büyüyen, Planking (Yüzüstü uzanmak) etkinliğini, Facebook üzerinden buluşarak Türkiye'de uygulayan, "Planking-Bu Bir Duruş" isimli grubun üyesi Ulaş Yılmaz, "Yaptığımız etkinlikle sadece bir duruş sergiliyor, 'biz buradayız, biliyoruz ve her şeyin farkındayız' diyoruz" dedi.

Türkiyeli Plankingçiler, yurt dışında çığ gibi büyüyen, ilginç bir eğlence olarak görülen etkinliği, Türkiye'de diğer ülkelerdekinin aksine hayata dair mesajlarını iletmek için kullanıyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta faaliyet gösteren etkinliğin, Türkiye ayağının üyelerinden Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de yeni davranış alışkanlıkları yaratmayı amaçlayan sosyal etkinliklerin sayısının her gün arttığını belirterek, "Planking, dünyada ciddi riskler içeren bir eğlence olarak doğdu.

O kadar yaygınlaştı ki bir genç hayatını kaybetti. Ancak biz bu sıra dışı davranışı, hayata dair mesajlar iletmek için yeniden tasarladık ve duruşlarımızla birçok konuya dair tavrımızı ortaya koymak istedik" diye konuştu.

Diğer ülkelerde yapılanın aksine Türkiye'de, güvenli Planking yapılması konusunda Facebook gruplarından devamlı duyuru yaptıklarını ifade eden Yılmaz, "Grubun kurulmasıyla hayata dair söz söylemek isteyen, birçok gencin katılımı oldu. Facebook'ta fotoğraf ve video paylaşarak hayata karşı duruşu olan, ciddi ya da komik bir mesaj içeren, tehlikeli olmayan yaratıcı duruşlarımızı, Planking ile sergiliyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Planking Çılgınlığı Türkiye'yi De Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement