Polis Merkezine Saldırı Düzenleyen Şahsın Cenazesi Adli Tıp'tan Alındı - Son Dakika
Güncel

Polis Merkezine Saldırı Düzenleyen Şahsın Cenazesi Adli Tıp'tan Alındı

Küçük Armutlu’da polis merkezine silahlı saldırı düzenlediği iddia edilen ve karşı ateşle etkisiz hale getirilen şahsın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.

21.02.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük Armutlu'da polis merkezine silahlı saldırı düzenlediği iddia edilen ve karşı ateşle etkisiz hale getirilen şahsın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Ailesi tarafından teslim alınan cenaze, Küçük Armutlu Cemevi'ne götürüldü.

Dün akşam Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'ne yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından polisin açtığı ateşle hayatını kaybeden Yılmaz Öztürk'ün Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlandı. Öztürk'ün cenazesi, burada bekleyen ailesi ve yakınlarına teslim edildi. Cenaze Küçük Armutlu Cemevi'ne götürülürken, aile yaşanan olaya tepki gösterdi.

Adli Tıp Kurumu önünde bir açıklama yapan Avukat Cemal Yücel, "Bu olay basında geceden beri söylendiği gibi bomba atma olayı değildir. Bu olay tamamen suçsuz, günahsız bir gencin polis tarafından öldürülme olayıdır. Çünkü bu çocuğun hiçbir şekilde militan olma özelliği yoktur. Karakola bomba atacak birisi değildir. Bu bilgiler tamamen yanlıştır. Kamuoyu polis tarafından yanlış yönlendirilmektedir. Savcılığa gerekli başvurularımızı yapacağız. Olay yeri ile karakol arasında en az 600-700 metre vardır. Karakola bir saldırı olsaydı bu çocuk bunca mesafeden öldürülmezdi. Yaşanan bu olayı kınıyoruz" dedi.

Ardından bir açıklama yapan Avukat Oya Aslan, "Dün akşam 01.00'den beri konuyu takip ettik. Hastanede özellikle delillerin toplanması aşamasında bizimle ilişkiyi kesmeye çalıştılar. Yapılan otopsiye de alınmadık. Saat 10.00'da otopsiye alınacağı söylendi ama otopsiyi yapmışlar. Olay aslında bellidir. Akşam kendi evine giderken, sokak içerisinde giderken elinde poşet olduğu gerekçesiyle arkadan ateş açıyorlar. Daha sonra hastaneye getiriyorlar" diye konuştu.

"O KARAKOLDA ÇOCUĞA KURŞUN SIKANI KENDİM BULACAĞIM"

Baba Hüseyin Öztürk ise, "Daha önce Dilek Doğan'ın başına gelenler bu kez benim oğlumun başına geldi. Her ikisi de masumdur. Onların bahsettiği bir herhangi bir örgütle ilişkileri yoktur. İşine gidip gelen bir çocuktu. Maalesef zor konuşuyorum ama ben artık bu ülkede yaşamaya korkmaya başladım. Ama elimden geldiği kadarı ile ömrüm yettiği sürece zaten yaşamamın bir anlamı kalmadı benim için o karakolda çocuğa kurşun sıkanı kendim bulacağım" dedi.

Öte yandan Adli Tıp Kurumu'nda işlemleri tamamlanan Yılmaz Öztürk'ün cenazesi Küçük Armutlu Cemevi'ne götürüldü. Öztürk'ün burada yapılacak cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polis Merkezine Saldırı Düzenleyen Şahsın Cenazesi Adli Tıp'tan Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement