Priştine'de Muhteşem Şeb-İ Arus Programı - Son Dakika
Güncel

Priştine'de Muhteşem Şeb-İ Arus Programı

Priştine\'de Muhteşem Şeb-İ Arus Programı

Mevlana'nın 738. ölüm yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kosova'nın Başkenti Priştine'de düzenlenen Şeb-i Arus programı geniş bir katılımla gerçekleşti.

02.01.2012 18:48  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da görev yapan Türk Polis Kontenjan Başkanı Hilmi Aslan, TİKA Kosova Temsilcisi Adem Urfa, Priştine Belediyesi yetkilileri ile çeşitli kurum ile kuruluş temsilcileri ile davetlilerin katıldığı program çerçevesinde gerçekleştirilen sema gösterisi katılımcıları mest etti. Sema gösterisi öncesinde konuşan Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, Kosova'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını, burada yeniden Mevlevi kültürünü, Mevlevi felsefesini yaşatmayı arzuladıklarını belirtti.

Şeb-i Arus lügat manasının düğün gecesi anlamına geldiğini kaydeden Özbağ, "Mevlânâ Celaleddin-i Rumi kendi ölümüne rabbine duyduğu aşktan dolayı sevgiliye kavuşma yani düğün gecesi demiştir" ifadesini kullandı. Özbağ, "Hz. Mevlana Allah'ı öylesine sevmiştir ki, onun aşkı Allah aşkıdır. Bizi Allah'a olan ibadetimiz, muhabbetimiz, sevgimiz, cennet sevgisi için değil, cehennem korkusu için değildir" şeklinde konuştu.

Semazenler Mest Etti

Konuşmanın ardından Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'ın nezaretinde Mevleviler semazen gösterisi yaptı. Gösteri, katılımcılarda hayranlık uyandırdı. Muhteşem sema gösterisinin sonunda semazenler uzun süre alkışlanırken gece dualarla sona erdi..

5 Şehir 5 Sema

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Asbaşkanı Ömer Eser de yaptığı açıklamada, Bursa'da her akşam sema coşkusu yaşatan tek dernek olarak, 5 Şehir 5 Sema sloganıyla yola çıktıklarını, Kosova'ya da bu sloganı gerçekleştirmek üzere geldiklerini söyledi. Eser, gecenin düzenlenmesinde büyük katkıları olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a da teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Priştine'de Muhteşem Şeb-İ Arus Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement