Programlı Teftişler Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Programlı Teftişler Tanıtım Toplantısı

Programlı Teftişler Tanıtım Toplantısı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Samsun Ticaret Borsası tarafından İş Teftiş Kurulu Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı’nca “2014 Yılında Uygulanacak Olan Programlı Teftişlerin Tanıtım” toplantısı yapıldı.

17.01.2014 17:19

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Samsun Ticaret Borsası tarafından İş Teftiş Kurulu Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı'nca "2014 Yılında Uygulanacak Olan Programlı Teftişlerin Tanıtım" toplantısı yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, SGK İl Müdürü Selami Göz, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcıları Ergün Göktaş ve Serdar Akın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başmüfettiş Bekir Satılmış, İş Müfettişi Recep Civil ve firma yetkilileri katıldı.

TEMENNİMİZ TEFTİŞ KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİDİR

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Çalışma hayatına ilişkin mevzuatların temel amacı rahat ve güvenli bir çalışma ortamının sağlanması, iş kazalarının, meslek hastalıklarının azaltılması, kayıt dışı istihdamın önlenmesidir. Şüphesiz bu ekonomimiz için büyük bir kazanç anlamını taşımaktadır. Ancak takdir edersiniz ki, kanun düzenleme demektir. Burada esas olan bu düzenlemeleri uygulamak ve bunun neticesinde güvenli bir çalışma ortamı tesis etmek, istihdama katkıda bulunmaktır. Netice itibariyle teftişin amacı da pratikte kanunun işlerliğini tespit etmektir. Temennimiz teftiş kültürünün gelişmesi ve bunun bir iç mekanizma haline gelmesidir. Zira İş Teftiş Kurulu Başkanlığı da bu doğrultuda çalışmalarını gerçekleştirmektedir" dedi.

"2014 YILINDAKİ TEFTİŞ ÇALIŞMASI ÖNCESİ SORUNLARIMIZI ÇÖZELİM"

Program hakkında bilgi veren İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcısı Ergün Göktaş, "Ankara Grup Başkanlığı olarak 2014 yılında yürütülecek olan programlı teftişlerde çalışma hayatının sorunlarını hep birlikte sizlerle çözmek istiyoruz. Öncelikle yaklaşımımız bizler 2014 yılında uygulayacağımız programlı teftişlerin hazırlıklarına 2013 yılının Haziran aylarından itibaren başladık. Öncelikle sektör veya alanda hangi noktalarda problemlerimiz varsa bunlarla ilgili ön verilerimizi topladık. Sektör veya alanda hangi tür problemlerimiz var bunların istatistik anlamda verilerini çıkarttık. Temel sorunlar üzerine 2014 yılında programımızı düzenledik. 2013 yılında programlı teftişlere ağırlık verdik" diye konuştu.

"AMACIMIZ SAMSUN'DA İSTİHDAMI ARTTIRMAK"

Amaçlarının Samsun'da istihdamı arttırmak olduğunu ifade eden Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, "Samsun'da istihdamın genişlemesini arzu ediyoruz ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Kamu kurumu ve kuruluşlarının ekonomik alanda özel sektörde tüm çalışan iş yerlerinin istihdam konusunda verilerini her ay itibariyle topluyoruz ve bu verileri değerlendiriyoruz. Amacımız ilimizde istihdamı arttırmak. Bunun için öncelikle istihdamı kayıt altına almaktır. Bu anlamda TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü ve İŞKUR Bölge Müdürlüğümüz ile ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz. Amacımız hep birlikte Samsun'un ekonomik düzeyini daha ileri noktalara taşımaktır. Mülki idari olarak iş müfettişlerinin iş yerlerinde gördükleri noksanlıklar konusunda yerine getirilmesi ön görülen hususlarda gereğini yerine getirmeye söz veriyoruz. Bize bu konuda gelen talepleri değerlendiriyoruz ve yerine getiriyoruz. Dolayısıyla iş müfettişlerinin mülki idareye yazışma yapma konusunda kendilerini bu noktada teşvik ediyoruz. Kamu kurumlarının, idarenin amacı demokrasi ve insan haklarını gerçekleştirmektir. Yeni kamu hizmeti anlayışı budur. Toplumla birlikte toplum için çalışmaktır. Yani katılımı arttırmaktır. İş teftişinin de yöntemi ve amacı bu olmalıdır. İş teftişi cezalandırıcı, denetleyici anlamında değil, yön gösterici, iş güvenliği konusunda bilinç arttırmak, bunun için gereğini yapma çapasını birlikte paylaşmaktır. İdarenin de yöntemi bu olmalıdır. Demokratik bir yöntemde iş güvenliğini gerçekleştirmek, insan haklarını gerçekleştirmek ve işçi haklarını güvence altına almaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Başmüfettiş Bekir Satılmış, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 2014 yılı programlı teftişlerinin tanıtımıyla ilgili sunumunu gerçekleştirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Programlı Teftişler Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement