Project'05" Yarın Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Project'05" Yarın Başlıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Festivali "Project'05" 9-19 Mayıs tarihleri arasında santralistanbul Kampüsü'nde düzenlenecek.

08.05.2019 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Festivali "Project'05" 9- 19 Mayıs tarihleri arasında santralistanbul Kampüsü'nde düzenlenecek.

Bu yıl beşinci kez düzenlenen festivalde, öğrencilerin yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra, farklı sanatçıların eserleri de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

İletişim Fakültesindeki tüm bölümlerin katıldığı festivalde sergi, film gösterimi, konuşma, performans ve atölyeler yer alacak.

Fakülte bünyesindeki tüm bölümlerin işbirliğiyle hayata geçirilen sanat, tasarım ve iletişim festivalin teması "5N1A-Anonim" olarak belirlendi.

Festivalin temasına ilişkin, anonimliğin kendi içinde kutupsallıklar barındıran bir kavram olduğu belirtilerek, "Bir taraf için ütopya, huzur ve asayiş vaat ederken, diğer taraf için ise distopya, kaos ve anarşi durumuna dönüşebiliyor. Bir madalyonun iki yüzü olan bu kavramlar konunun tarafsızlığını ve muğlaklığını ifade eder nitelikte. Bu bağlamda haber dilinin olmazsa olmazı olan 5N1K söylemindeki 'Kim?' bu festival temasında yerini 'Anonim'e bırakıyor." ifadeleri kullanıldı.

Etkinlikler kapsamında "5N1A-Anonim Konferansı" ve "Metaforum Konuşmaları", Burak Çevik'in "Tuzdan Kaide" ve Agnes Varda'nın "Visages Villages/ Mekanlar ve Yüzler" film gösterimleri ve atölyeler de yapılacak.

Çeşitli mekanlarda sergi, performans, gösterim, tiyatro oyunu gibi etkinliklerle devam edecek festival 19 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Project'05' Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement