Ramazan Sokağında Yazar ve Şairler Okurlarıyla Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Ramazan Sokağında Yazar ve Şairler Okurlarıyla Buluşuyor

Ramazan Sokağında Yazar ve Şairler Okurlarıyla Buluşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin beğenilen Ramazan organizasyonu Ramazan Sokağı’nda y Kayseri’deki yazarlar ve şairler sevenleriyle buluşuyor.

12.06.2016 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin beğenilen Ramazan organizasyonu Ramazan Sokağı'nda y Kayseri'deki yazarlar ve şairler sevenleriyle buluşuyor.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Hacı Sarı yaptığı açıklamada, tüm Kayserili sanatseverleri 'Kayseri Yazar ve Şairiyle Buluşuyor' standına beklediklerini dile getirdi. TYB Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Hacı Sarı, "Kayserimizin yetiştirdiği kalemlerin ve gönül insanlarının bu organizasyonda okuyucularıyla buluşması çok önemlidir. Yazar ve şairler ürettiklerini okuyucusuna ulaştırırsa mutlu olur. Binlerce kişinin ziyaret ettiği Ramazan Sokağı'nda her gün farklı bir yazar veya şairimiz halkımızla söyleşi yapıyor, kitaplarını imzalıyor, Ramazan orucunun ardından manevi iklimi fikir ve düşünceleriyle kitaplarıyla süslüyor" ifadelerini kullandı. Hacı sarı; Yazar ve Şair Buluşması'na Muhsin İlyas Subaşı, Bekir Oğuzbaşaran, Ahmet Sıvacı, Şeref Karadavut, Ali Özkanlı, Yusuf Yeşilkaya, Selim Tunçbilek, Güner Dinçaslan, Sergül Vural, Abdullah Ayata gibi şair ve yazarın katılacağını da dile getirdi.

Sarı, Kayseri'de edebiyat ve sanat anlamında önemli çalışmaların yapıldığını, kentten her yıl mutlaka ulusal ve yerel bazda eserlerin çıktığını anlattı. Kayserililerin yazar ve şairlerine sahip çıkmalarının, onları takip ederek desteklemelerinin önemine değinen Sarı, rahmetli Emir Kalkan'ın ulusal çapta bir hikayeci olduğunu fakat tanıtımının yapılamadığını ve kıymetinin bilinmediği anlattı.

Basının, özel ve resmi kurumların sanat ve edebiyat çalışmalarına daha fazla destek olması gerektiğini anlatan Hacı Sarı, Ramazan Sokağı'nda yazar ve şairleri okurlarıyla buluşturan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa çelik'e, KAYTUR Başkanı Mustafa Çelik'e ve diğer yetkililere teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Sokağında Yazar ve Şairler Okurlarıyla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement