Red Bull Music Academy 2014 Tokyo'da Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Red Bull Music Academy 2014 Tokyo'da Başlıyor

Red Bull Music Academy 2014 Tokyo\'da Başlıyor

Tüm dünyadan ünlü müzisyenleri buluşturan ve 1998'den beri kesintisiz devam eden Red Bull Music Academy, yeni dönemine Tokyo'da başlıyor.

13.10.2014 11:36  Güncelleme: 11:40

12 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek akademide Marley Marl, TOKiMONSTA ve Isao Tomita gibi eğitmenler ve stüdyo ekibinde Just Blaze, Dorian Concept, Om'Mas Keith, Marco Passarani gibi müzisyenler bulunuyor. Red Bull Music Academy'de üretilen müzikler her gün RBMAradio.com adresinde dinlenebilecek. Ayrıca düzenlenecek konserlerde Kerri Chandler, Violent Onsen Geisha, Luke Vibert, Mala + Coki, James Holden, Randall, Mark Pritchard gibi birçok isim sahne alacak.

Red Bull Music Academy 2014, Japonya'nın başkenti Tokyo'da kurulan yeni merkezinde start alıyor. 16 yıl dünyayı dolaştıktan sonra yuvaya dönen Red Bull Music Academy, Japonya'nın yenilikçi müzik dünyasına ve teknolojiyle yaratıcılığı buluşturan müzisyenlerine ilham vermeye hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü mimar Kengo Kuma'nın dizayn ettiği Red Bull Music Academy, Aoyama'daki Red Bull binasının dört katında konuşlandı. Geleneksel mimariyle yüksek teknolojiyi buluşturan mekan hem sakin hem de heyecan verici bir ortam sunuyor. Red Bull Music Academy'de farklı dönemlerin müzik efsaneleri, dönemleri birbirine bağlayan, hatta aşan temel bilgileri paylaşacaklar. Tokyo çapında düzenlenecek halka açık etkinlikler ve konserleri içeren kapsamlı bir programın yanı sıra, dünyanın dört bir yanından gelen çeşitli müzik türlerini icra eden 59 müzisyen, prodüktör ve DJ yalnızca davetlilerin girebileceği derslere katılacak. Özel yapım stüdyoda ayrıca Red Bull Music Academy kapsamında müzik çalışmaları yapılacak.

Red Bull Music Academy dersleri daha sonra videolaştırılarak Red Bull internet sitesinde yayımlanacak. Red Bull Music Academy 2014'ün birinci dönemindeki eğitmenlerin ilki, eğlenceli ve fütürist bir duygusallık içeren prodüksiyonlarıyla tanınan Los Angeles sakini TOKiMONSTA, Eric B. ve Rakim'in ilk hitleri ve LL Cool J'nin "Mama Said Knock You Out"u gibi birçok unutulmaz şarkıların yapımcısı olan Cold Chillin' Records'un kurucusu Marley Marl ve 1960'ların sonunda synthesizer ve analog müzik sıralayıcı kullanımına önayak olmasıyla tanınan Japon elektronik müzik ve film müziği bestecisi Isao Tomita.

Red Bull Music Academy etkinlikleri tüm dünyada canlı takip edilebilecek. RBMA Radio Akademi hafta içi her gün Türkiye saatiyle 17-18 arası www.RBMAradio.com adresinden yayın yapacak.

Akademinin 2014'te Tokyo'da yapılmasının bir başka sebebi, çeşitli disiplinlerdeki çığır açıcı Japon sanatçılarla iş birliği yapma ve onların eserlerini dünyayla paylaşma fırsatı sunması. Red Bull Music Academy bu yılki eğitim dönemi boyunca internetten yayımlanacak bir çizgi roman serisi de üretiyor. Serinin ilk sayısında Haruhisa Nakata'nın çizdiği çizgi romanda Tokyolu hip hop müzisyeni DJ Krush başrolde yer alıyor.

Red Bull Music Academy'nin birinci döneminin stüdyo ekibi üyeleri arasında Jay-Z ve Roc-A-Fella Records'un önde gelen destekçilerinden biri olan, Rick Ross, Eminem, Kanye West, Kendrick Lamar başta olmak üzere birçok ağır sıklet müzisyenle çalışmış prodüktör Just Blaze de bulunuyor. Avusturyalı prodüktör Dorian Concept de katılımcılara kılavuzluk etmek için stüdyoda olacak. Dorian Concept, funk ve elektronik öğeleri kullanarak hip hop ve cazı buluşturan yenilikçi albümleriyle tanınıyor. Ayrıca Running Back ve Desolat gibi plak şirketlerinden çıkmış electro ve disco albümlerinde imzası bulunan İtalyan prodüktör Marco Passarani, ve 21'inci yüzyıl soul ve R&B'sinin önde gelen isimlerinden, Frank Ocean'ın "channel ORANGE" albümündeki prodüksiyonuyla Grammy Ödülü kazanmış Sa-Ra Creative Partners üyesi Om'Mas Keith de birinci dönemde stüdyo ekibine katılacak.

Red Bull Music Academy, Tokyo'nun dört bir yanındaki kült mekanlarda etkinlikler ve konuşmalar dizisi gerçekleştirecek. Bunlardan biri stüdyo ekibi üyesi Dorian Concept'in 16 Ekim'de Japonya'da yeni bir düzenlemeyle vereceği ilk konser olacak. Dorian sinemadan gece kulübüne dönüştürülmüş WWW'de, Tokyo Secret Strings Quartet ile beraber her zamanki çizgisinin dışına çıkacak. Deneyimli prodüktör ve şarkı yazarı Om'Mas Keith, Akademi mezunları TOKiMONSTA, Yosi Horikawa ve 2014 katılımcısı Lafawndah da Dorian Concept'e destek verecek. Akademinin ay boyunca devam edecek etkinlik dizisinin öne çıkan konserlerinden biri olan 17 Ekim tarihli Wails to Whispers'ta Red Bull Music Academy gürültü-sessizlik karşıtlığını keşfedecek. Keiji Haino liderliğindeki efsanevi psych rock grubu Fushitusha ana grup olarak sahne alacak. Uzun bir geçmişi olan Melt-Banana ve Japon noise emektarları Violent Onsen Geisha ve Masonna alt gruplar olarak ses sisteminin hakkını verecekler. Sonraki beş saat boyunca ise gece fısıltıya geçiş yapacak. Bu sefer Keiji Haino, Hurdy Gurdy ile beraber sahneye çıkacak. Bu arada Robert Rich de ünlü Sleep Concerts'larından biriyle seyircilerin bilincin sınırlarında hafifçe süzülmelerine yardımcı olacak.

Red Bull Music Academy, şehirden ayrıldıktan sonra geleceğe de miras bırakacak. Zemin kattaki kayıt stüdyosu Japonya'nın vizyoner müzik yapımcıları için yaratıcı bir mekan olarak işletilecek. Japon ve uluslararası sanatçılar arasındaki iş birliğini besleyecek. Fakat öncesinde, akademinin birinci döneminde yer alacak 22 farklı ülkeden 29 katılımcı içeren ilk grup müziğin dış diyarlarında iki haftalık bir yolculuğa çıkacak. Red Bull Music Academy Tokyo, 14 Kasım 2014'e kadar devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Red Bull Music Academy 2014 Tokyo'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement