Reyhanlı'da Sınır Kaçakçılığına Duvar ve Telle 'Dur' Denilecek - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'da Sınır Kaçakçılığına Duvar ve Telle 'Dur' Denilecek

Reyhanlı\'da Sınır Kaçakçılığına Duvar ve Telle \'Dur\' Denilecek

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, sınırdan yapılan kaçakçılığın önüne geçilebilmesi için, sınırdaki 2 bin 400 metrelik bölümün, duvar ve telle çevrilmesinin etkili olacağını söyledi.

04.06.2013 16:38

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, sınırdan yapılan kaçakçılığın önüne geçilebilmesi için, sınırdaki 2 bin 400 metrelik bölümün, duvar ve telle çevrilmesinin etkili olacağını söyledi.

Cilvegözü Mülki İdare Amirliği'nde Vali Celalettin Lekesiz başkanlığında düzenlenen toplantıda, TIR aktarma sahasında alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin hazırlanan proje ile sınır kaçakçılığını engellemek için alınacak tedbirler görüşüldü. Vali Lekesiz, TIR aktarma işleminin gerçekleştirildiği alanda uygun zemin oluşturulması için sınırdan itibaren, güvenlikli bir girişe ilişkin her şeyin düşünüldüğünü belirterek, "X-Ray tarama alanı, tarama sistemi, kamera sistemi, açılır- kapanır kapı, nöbetçi kulübesi, kontrol noktası, alt tarama sistemi, aydınlatma sistemi, yaya ve araç girişlerinin güvenli olarak yapılabilmesi için gereken her türlü sistem, engelliler için de olmak üzere lavabo, tuvalet gibi ihtiyaçlar her boyutu ile düşünüldü. Böyle bir sistemin hayata geçirilmesi için bir proje hazırlandı ve ihalesi yapıldı. Hedefimiz projeyi Temmuz ayı sonuna kadar yetiştirmek"dedi.

Sınırın 2 bin 400 metrelik bölümünde duvar yapılması ve üstünün uygun tellerle çevrilmesinin sınır kaçakçılığının önüne geçilmesi için önemli bir adım olduğunu Vali Lekesiz, "Toplantıda, bu çerçevede neler yapıldı, gelinen nokta nedir, bunları da görüşeceğiz. Yararlı bir toplantı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Cilvegözü Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Eriş'in sunumu ile gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürü Adnan Korkmaz, Reyhanlı İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Bülent Gülbaz, Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki İdare Amirliği'nden ilgililerle Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) yetkilileri katıldı.

Vali Lekesiz toplantıdan sonra, TIR aktarma işleminin gerçekleştirildiği alanda incelemelerde bulundu. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'da Sınır Kaçakçılığına Duvar ve Telle 'Dur' Denilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement